Gemeente

Burgemeester Sikkema na schietpartij Beerta: ‘Heftig, maar er is ook nuchterheid’

- advertentie -

Beerta-  Burgemeester Cora-Yfke Sikkema van de gemeente Oldambt is een dag na de schietpartij in Beerta in gesprek gegaan met buurtbewoners die het incident zagen of hoorden. Dat meldt RTV Noord.

- advertentie -

“Het was zeker schrikken, sommigen hoorden iets en beseften pas later wat het was. Ik vond mensen heel openhartig, het was bewonderenswaardig om ze te horen. Het was heftig, maar er zat ook wel een Groningse nuchterheid in. Iedereen heeft wel goed geslapen.” zegt Sikkema.

Gerichte schietpartij
De burgemeester maakt duidelijk dat het waarschijnlijk een gerichte schietpartij was en dat mensen in Beerta niet bang hoeven te zijn om zelf slachtoffer te worden. “Het enige wat er bekend is, is dat het in de relationele sfeer was. Het was niet zoals een shooting in Amerika, dit was heel gericht.”

(lees verder onder de foto)

Foto’s: Harma Dam Stevens (ingezonden)

‘Zo willen we niet leven’
“Maar wat ik het meest heftig vind, is dat kinderen op klaarlichte dag van alles zien gebeuren. Dat moet niet mogen. Dit is niet de wereld waarin je met elkaar wil leven. In de relationele sfeer maken we allemaal wel wat mee, en dan mag je ook wel eens minder vriendelijk zijn, maar dit gaat wel even acht stappen verder.”

Sikkema weet dat het slachtoffer, een 53-jarige vrouw uit Beerta, in het ziekenhuis ligt. Hoe het met haar gaat is niet bekend.

- advertentie -

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button