Regionaal nieuws

Noord-Nederlands Trein & Tram Museum doet mee aan Open Monumentendag

- advertentie -

Zuidbroek – Komende zaterdag, 9 september, is het Noord-Nederlands Trein & Tram Museum in Zuidbroek  gratis te bezoeken in het kader van Open Monumentendag.

- advertentie -

Bezoekers krijgen de mogelijkheid het geheel in oude staat teruggebrachte stationsgebouw te bezichtigen. Het station straalt de sfeer van vroeger uit. Speciaal voor deze dag is het perron voorzien van spoorse attributen en vinden er in het station muzikale optredens plaats.

Bovendien ontvangen alle bezoekers die dag een speciaal vervoersbewijs waarmee tussen Zuidbroek en Kropswolde gratis in de trein van Arriva of de bus van het Nationaal Bus Museum kan worden gereisd. Ook het station Kropswolde is deze dag gratis te bezoeken.

Exposities
In het Noord-Nederlands Trein & Tram Museum vindt u behalve de vaste exposities momenteel de nieuwe miniexpositie over de treinen van Märklin. Inmiddels wordt gewerkt aan de volgende wisselexpositie, ‘Spoors Speelgoed’, welke vanaf 22 september te zien is.

Het NNTTM is eigenaar van het geheel herstelde monumentale Waterstaatsstation 3e klasse in Zuidbroek, het dorp van trein en tram. In het station bevindt zich het Noord-Nederlands Trein & Tram Museum. Het museum is iedere vrijdagmiddag (13.00 tot 17.00) alsmede op zaterdag en zondag (10.00 tot 17.00) geopend.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button