Sport

Veteranen voor de 5e keer aanwezig tijdens de Run van Winschoten

- advertentie -

Winschoten – Wat ooit uit een “droom” ontstond zal voor de 5e keer werkelijkheid worden. In 2018 renden de eerste veteranen door de straten van Winschoten.

- advertentie -

Eerst werden er veteranen gezocht uit de missie van het 1 NL/BE VN transportbataljon die dienden in Bosnië. Hier kon geen team mee gevuld worden, andere veteranen kwamen erbij en zo werd het eigenlijk nog een beter plan. Landmacht, Marine en luchtmacht waren op deze manier vertegenwoordigd. Elke veteraan met zijn eigen reden om mee te doen, en samen worden de verhalen gedeeld tijdens dit weekend.

Tent
Ook stond er elk jaar een informatie tent aan de Stikkerlaan waar voorbijgangers foto’s konden bekijken en een praatje maken met aanwezige veteranen van het transportbataljon. Op deze manier wilden we de veteraan een gezicht geven. Helaas zal de informatietent deze editie niet aanwezig zijn, wel een andere tent waar u natuurlijk welkom bent voor een praatje. De veteranen staan aan de Stikkerlaan naast het Dollard college. Deze mannen en vrouw komen uit alle windstreken en zullen weer hun uiterste best doen, met dit jaar zelfs 1 veteraan van de marine die de 50 km zal proberen uit te lopen.

De veteranen krijgen steun van Hockeyclub HCW en het Dollard College (onderkomen). Verder dragen sponsoren bij aan het (magische) shirt. Straxs BV zal deze editie Visser vastgoed opvolgen als shirtsponsor. Subsponsoren: Verbidak, Visserchauffeursdienst en diverse donaties zorgen voor een natje en droogje.

“Verder willen wij de Run en zijn vrijwilligers alvast bedanken voor dit mooie evenement.” aldus de organisatie.

- advertentie -

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button