Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Sport

Internationale topper Niké Brouwer is geblesseerd, maar doet wel 2x de 10 kilometer.

- advertentie -

Winschoten – Een dag voordat de RUN echt gaat starten hebben we een gesprek gehad met Niké Brouwer, nu woonachtig te Bali. Ze heeft zich ingeschreven bij twee teams voor de tien kilometer estafette. Maar haar oorspronkelijke doel was de 50 kilometer te lopen. Drie maanden geleden heeft zij een forse blessure opgelopen, die nog steeds niet helemaal genezen is en zeker niet voor een afstand van 50 kilometer.

- advertentie -

16,30 uur
Maar toch is ze blij om aan dit sportevenement mee te kunnen doen. In mei heeft ze op Bali nog een 55 kilometer race gedaan en deze liep over een vulkaan landschap, met drie bergtoppen. Deze race duurde maar liefst 16,30 uur. Daarnaast had ze nog een paar andere lange training runs gedaan en zou de UTMB Slovenië gaan doen (70 km. trail) en een 100 kilometer in augustus, maar raakte geblesseerd. Ze is dus wel blij dat ze in Winschoten met de RUN mee kan doen. Niké is van origine wel een Oldambtster, want geboren en getogen in Heiligerlee, kent ze dit gebied op haar duimpje.

Café De Gieterij
“Mijn vader had café De Gieterij en ben dus in een kroeg opgegroeid. Maar toen ik 21 jaar oud was ben ik de wijde wereld ingetrokken en dan met name Australië en ben er eigenlijk altijd gebleven. Maar ik woon nu in Bali en ik had deze reis naar Nederland eigenlijk al een lange tijd gepland, omdat ik de UTMB in Slovenië zou gaan lopen. Helaas gooide de blessure roet in het eten en duurde veel langer dan ik in gedachten had. Want mijn streven voor de RUN was om de 50 of 100 kilometer te gaan lopen. Maar toch doe ik toch met twee teams mee, eentje start om 20 over elf en de ander om half vijf.

Jammer dat ik de 50 kilometer niet lopen
Waar ik nu woon is het bijna elke dag over de 30° en de luchtvochtigheid is ook nog eens erg hoog. Het is natuurlijk erg warm, maar als je niet gaat focussen op de tijd, dan is het goed te doen. Ik vind het wel jammer dat ik de 50 kilometer niet kan doen, maar volgend jaar is er een nieuwe kans”, aldus Niké Brouwer.

Ze doet eind september op Bali wel mee met een race voor een goed doel, de SwimRun (20 kilometer hardlopen en 2 kilometer zwemmen), maar dan wel met je schoenen aan. Het gaat rond het eiland Nusa Lembongan in Bali voor educatie voor kinderen uit hele arme stukken en voor het bouwen van een recycle centrum.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button