Weerbericht

Weekendweer: bijzonder warm voor september

- advertentie -

Landelijk – Met 29 tot 31 graden is het dit weekend zeer warm voor de tijd van het jaar. Zondag kan het plaatselijk zelfs 32 graden worden. Aan zee is het iets minder warm als er een lichte zeewind opsteekt. In de nacht en vroege ochtend kan het regionaal mistig zijn. Daarna schijnt de volle zon. Na het weekend wordt het minder warm en ontstaan af en toe buien.

- advertentie -
Net als voorgaande dagen verloopt deze vrijdag zonnig en zeer wam. De temperatuur stijgt op veel plaatsen naar 29 tot 31 graden.
Zaterdag: regionaal eerst mist, later veel zon
Tijdens de vroege ochtenduren komt regionaal mist voor. De mist lost snel op. Alleen op plaatsen waar de mist dicht is kan dit enkele uren duren, maar dan schijnt de volle zon. Zaterdagmiddag stijgt de temperatuur op veel plaatsen naar 29 tot 31 graden. De wind komt veelal uit het zuidoosten, maar in de middag kan de wind aan zee gaan draaien en als deze aanlandig wordt zal het ook wat minder warm worden.
Ondanks dat het september is schijnt de zon tussen 12:00 en 15:00 uur nog met zonkracht 4-5. Dit betekent dat een onbeschermde huid binnen 20-40 minuten kan verbranden.
Tijdens de avonduren is het onbewolkt en nog lange tijd warm. Tijdens de nacht naar zondag daalt de temperatuur naar 14 tot 17 graden en zullen verspreid over het land mistbanken ontstaan.
Zondag: mogelijk nog iets warmer
De dag start regionaal weer met nevel of mist, maar de mist trekt weer snel weg waarna de zon wederom volop zal schijnen. Het wordt opnieuw zeer warm voor de tijd van het jaar met 29 graden in het noorden en noordwesten tot 31 graden in delen van Gelderland, Noord-Brabant en Limburg. Lokaal kan de thermometer zelfs 32 graden aangeven. De zuidoostenwind is zwak tot matig.
Weeromslag na het weekend
Maandag wordt het nog erg warm, maar er is wel meer bewolking aanwezig en de kans op een bui stijgt. Tussen de bewolking door zal de zon flink schijnen. Dinsdag wordt de hitte door regen- en onweersbuien verdreven.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button