Incidenten

Politie zet Team Grootschalige Opsporing in voor explosie Winschoten

- advertentie -

Winschoten – Bij een bedrijfspand aan de Langestraat in Winschoten vond op zaterdag 16 september rond 07:20 uur een explosie plaats. Gelukkig raakte niemand hierbij gewond. “We gaan uit van opzet en we zijn een onderzoek gestart. Na de explosie is sporenonderzoek verricht. We zijn in de omgeving van het bedrijfspand bezig met een uitvoerig buurtonderzoek. Daarnaast proberen we zoveel mogelijk camerabeelden veilig te stellen.” aldus de woordvoerder van de politie.

- advertentie -

“Het onderzoek is nog volop gaande. Camerabeelden kunnen ons iets vertellen over hoe mogelijke verdachten in de Langestraat zijn gekomen en hoe ze weg zijn gegaan. Woon of werkt je in de buurt van de Langestraat en heb je mogelijk camerabeelden (dashcam, deurbelcamera, mobiele telefoon) van rondom het incident? Dan willen we je vragen om die beelden met ons te delen. Hierin kunnen de kleinste details voor ons belangrijk zijn.” schrijven ze in hun nieuwsbericht.

Team Grootschalige Opsporing
Een zogeheten Team Grootschalige Opsporing onderzoekt samen met de recherche of er een verband is tussen de explosie in de Langestraat in Winschoten en andere geweldsincidenten in Winschoten, Oude Pekela en Groningen. Dit onderzoeksteam met gespecialiseerde rechercheurs doet bijvoorbeeld ook onderzoek naar de explosie bij een bedrijfspand aan de Herestraat in Groningen op 12 september.

“Heb je nog niet met de politie gesproken, maar heb je rondom het tijdstip van de explosie in de Langestraat iets opvallends gezien of gehoord? Heb je iemand horen praten over de explosie? Of heb je andere tips die belangrijk kunnen zijn voor dit onderzoek of het onderzoek naar de andere incidenten? Dan komen we graag met je in contact.” benadrukt de politie.

Camerabeelden
“Woon of werk je in de omgeving en is er mogelijk iets vastgelegd op een deurbel- of beveiligingscamera? Zie je verdachte voertuigen of verdachte personen? Dat kan ook zijn in de uren voor het incident en vlak daarna. We ontvangen graag de beelden die je hebt.” is hun verzoek.

Heb je tips of andere informatie? Bel met de Opsporingstiplijn op 0800-6070 of deel je informatie via Meld Misdaad Anoniem (0800-7000). Heb je camerabeelden dan kun je ook met die nummers bellen. Daarnaast kun je beelden ook uploaden via onderstaand tipformulier of op Politie.nl.

Je kunt met informatie ook terecht bij het Team Criminele Inlichtingen. Het team is getraind in het vertrouwelijk en in het geheim inwinnen van informatie van tipgevers die beschermd moeten worden. Je kunt je informatie veilig en afgeschermd bij hen kwijt via 088 – 6617734.

Lees meer
 Eigenaar Sammy’s Gameshop: “Intens verdrietig”
– Burgemeester Sikkema: “Heftig nieuws om mee wakker te worden”

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button