Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Algemeen

Eerste Oogcafé in Winschoten wil mensen met minder of geen zicht samenbrengen

- advertentie -

Winschoten – Op donderdag 21 september 2023 gaat in Winschoten voor het eerst een Oogcafé van start. Het Oogcafé wil een laagdrempelige ontmoetingsplaats zijn voor mensen met een oogaandoening of visuele beperking, hun familie en vrienden.  

- advertentie -

Bij deze eerste keer kunnen de bezoekers bij een kopje koffie of thee met elkaar kennismaken en ervaringen delen. Ook wordt gepeild welke onderwerpen en thema’s bij de aanwezigen leven. Het Oogcafé Winschoten wordt georganiseerd door vrijwilligers van Oogvereniging regio Groningen.  

Herkenning bij Oogcafé
Een oogaandoening heeft ingrijpende gevolgen in het dagelijkse leven. Dingen die vanzelfsprekend waren, zoals fietsen, autorijden of mensen herkennen, kosten veel moeite of lukken niet meer. Wie dit overkomt, kan zich alleen of onbegrepen voelen. Het kan dan heel prettig zijn om met mensen te praten die hetzelfde meemaken of meegemaakt hebben. Want ook voor wie al langer een visuele beperking heeft, kan het Oogcafé een warm bad zijn.  

Oogcafés in Groningen
Tot nu toe waren er in de provincie Groningen Oogcafés in Delfzijl, Groningen (dat op 20 september zijn 5-jarig bestaan viert) en Leek. Met een Oogcafé in Winschoten wil de Oogvereniging regio Groningen nu ook blinden en slechtzienden en hun naasten uit de gemeente Oldambt en omgeving bereiken.

Praktische informatie
Het Oogcafé Winschoten wordt op donderdag 21 september 2023 van 14.00 tot 16.00 uur gehouden in Zaal Irene, Venne 152, 9671 EX Winschoten. Inloop vanaf 13.30. Deelname is gratis. Meer informatie en aanmelden via groningen@oogvereniging.nl of 06-4940 8230

 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button