Gemeente

Burgemeester Sikkema: “Dit is niet oké en we doen alles wat we kunnen om dit te stoppen”

- advertentie -

Winschoten – Bezorgde inwoners en ondernemers in Winschoten zijn dinsdagavond bijgepraat over het aanhoudende bendegeweld in de stad. In zalencentrum Lamain konden zij in gesprek met de burgemeester, maar bijvoorbeeld ook met politie en ambtenaren. De gemeente had de ondernemers en omwonenden uitgenodigd middels een brief.

- advertentie -

Enkele tientallen mensen kwamen volgens RTV Noord op de bijeenkomst af.

“Dit is niet oké”
Cora Yfke Sikkema bracht kwam eerder vandaag al met een verklaring: “Het blijft heftig nieuws om mee wakker te worden. Niet alleen voor ons, maar vooral voor de ondernemers en inwoners die in de Langestraat wonen. Zaterdag is Gert Engelkens als loco-burgemeester ter plaatse geweest en heeft daar mensen gesproken. Ik heb vanmorgen poolshoogte genomen.”

“Ik sprak toen een paar mensen. Zij waren geschrokken en ook best boos dat anderen menen dit soort dingen te moeten doen. Ik herken dat. Dit is niet oké en we doen alles wat we kunnen om dit te stoppen.” zei Sikkema.

Bijeenkomst
In de zaal in Winschoten staan twee rijen met tafels met daaraan stoelen. Op die stoelen zitten inwoners en ondernemers, maar ook burgemeester Cora-Yfke Sikkema, locoburgemeester Gert Engelkens, boa’s, agenten en meerdere ambtenaren.

Burgemeester Cora-Yfke Sikkema spreekt van een goede avond. “We konden één op één in gesprek. We hoorden zorgen, mensen vinden het eng. Iemand verwoordde het heel mooi: ‘Dit doet me toch meer dan ik verwacht had.’ Je merkt dat het bij sommige mensen onder de huid gaat kruipen en ze vonden het fijn dat ze het konden delen.” zegt ze tegen RTV Noord.

“Je kunt mensen nooit helemaal geruststellen”, geeft de burgemeester toe. “Maar mensen kunnen hun verhaal even kwijt en hun vragen stellen.”

Er zijn ook een paar punten genoemd. “Vooral cameratoezicht en extra verlichting. Bij veel incidenten hebben we camerabeelden, we moeten goed nadenken of het werkt en waar je het dan doet. Naar de extra verlichting gaan we ook kijken. Het hoofddoel van de avond was met elkaar communiceren en dat heeft volgens mij goed uitgepakt.” 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button