Politiek

Staatssecretaris Hans Vijlbrief (D66) bezoekt MFC De Hardenberg

- advertentie -

Finsterwolde – Als onderdeel van zijn tour ‘Luisteren naar de zachte stem’, bezoekt staatssecretaris Hans Vijlbrief woensdag 27 september vanaf 19.00 sportcomplex MFC De Hardenberg in Finsterwolde.

- advertentie -

De staatssecretaris gaat daar in gesprek met bestuursleden van de stichting die MFC De Hardenberg van de gemeente heeft overgenomen. Ook gaat hij is gesprek met inwoners over verloren vertrouwen in de overheid en wat nodig is voor vertrouwensherstel.

MFC De Hardenberg werd onderwerp van landelijk nieuws toen bekend werd dat de gemeente Oldambt van plan was het complex te verkopen in het kader van een bezuinigingsopgave. De oppositie in de gemeenteraad was -onder aanvoering van de lokale D66-afdeling- verenigd in het verzet tegen het plan, maar wist in eerste instantie niet te voorkomen dat het besluit tot verkoop door een meerderheid in de gemeenteraad werd aangenomen. Bezorgde inwoners richtten daarom Stichting MFC De Hardenberg op, met het doel zelf het complex van de gemeente over te nemen.

Om De Hardenberg te redden voor sluiting, was behoefte aan een eenmalige financiële injectie. Hoewel verschillende raadsfracties hierop aandrongen ging het Oldambtster college pas overstag toen staatssecretaris Vijlbrief een financiële toezegging wist te doen. Daarmee kon de raad unaniem akkoord gaan met een eenmalige financiële injectie voor Stichting MFC De Hardenberg en wisten inwoners via het burgerinitiatief de Hardenberg te redden.

Omdat de bestuursleden van de stichting als geen ander hebben meegemaakt hoe het is om het vertrouwen in de overheid compleet te verliezen, gaat staatssecretaris Vijlbrief graag met ze in gesprek. De bijeenkomst is openbaar, omdat de staatssecretaris graag zoveel mogelijk inwoners spreekt over vertrouwen in de overheid.

- advertentie -

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button