Politiek

PvdA en GroenLinks in Oost Groningen voor de eerste keer samen aan de slag tijdens aftrap verkiezingscampagne

- advertentie -

Winschoten – De landelijke verkiezingen op 22 november komen snel dichterbij. Tijd om ook voor de lokale politieke partijen actie te ondernemen. Zo was zaterdagmiddag in De Klinker de campagne aftrap voor GroenLinks en PvdA om daar de standpunten, voor de eerste keer samen, naar voren te brengen.

- advertentie -

Drie noordelijke TK-kandidaten voor beide partijen waren tijdens deze presentatie aanwezig. Op de hoogste plek op de kandidatenlijst, en ook bijna de jongste kandidaat op de 8e plek Julian Bushoff, op plaats no. 19 Elke Slagt-Tichelman en tenslotte op plaats 23 Glimina Chakor.

Sterk gemaakt
Als eerste kandidaat kwam Glimina aan het woord. Zij is een geboren Groningse van Marokkaanse afkomst en heeft zich altijd sterk gemaakt voor mensen die het net even iets moeilijke hebben in het leven. Als maatschappelijk werkster en later als raadslid en wethouder in de Groningse politiek (vorig jaar juni gestopt), heeft zich de afgelopen jaren bewezen als betrokken en gedreven volksvertegenwoordiger en wethouder. Zij heeft zich altijd hard gemaakt voor kansengelijkheid en zet zich al jaren in tegen racisme en discriminatie.

Tweede spreker was de 26-jarige Julian Bushoff uit Groningen en later in Roderwolde. Hij heeft gewerkt als arbeidscoach voor vluchtelingenwerk en zet zich succesvol in voor de herwaardering van de publieke sector en is in staat zich ingewikkelde dossiers eigen te maken en daar ook politieke resultaten mee te behalen.

Gezondheidszorg
Derde tenslotte is Elke Slagt-Tichelman. Van Gelderland en een studie in Limburg en werkzaam in Rotterdam, woont al weer 19 jaar in Drenthe, waar zij afgelopen vier jaar GroenLinks Statenlid was. Gezondheidszorg ligt haar na aan het hart en heeft een groot netwerk op het gebied van zorg, volksgezondheid, onderwijs en duurzaamheid opgebouwd.

Raadslid van Oldambt Fred Greven is één van de organisatoren van deze middag. “Ja, het is voor de eerste keer dat de PvdA en GroenLinks zich hier in de provincie Oost-Groningen voor de eerste keer samen zich presenteren. Wij zijn niet gestuurd door de landelijke overheid, maar hebben ons zelf deze unieke kans gegeven om de partijen in Oost-Groningen wat dichter bij elkaar te krijgen. En ik  moet zeggen deze samenwerking verloopt heel soepel. Natuurlijk houdt iedereen zijn eigen standpunten bijeen, maar eigenlijk werken wij ook heel dicht naar elkaar toe.”

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button