Op stap

Aanstaande zondag in Bartholomeuskerk Beerta: ‘BACH!’

- advertentie -

Beerta – Het duo Judith Oost en Simon Bouma brengt de orgels in de Noordelijke Provincies op een verfrissende manier onder de aandacht. Simon en Judith doen dit in de zeldzame combinatie van cello en orgel. De concerten hebben vernieuwende vormen en richten zich op het verhalende aspect van de muziek. Met het orgel, dat zo rijk is aan klankkleuren en de cello, die op een ontroerende en humoristische manier kan vertellen, ontstaat er een verrassende, plezierige luisterbelevenis!

- advertentie -

Dit jaar reist het duo door de Provincie Groningen met het concert ‘BACH!’. Op 15 oktober 2023 om 16.00 uur wordt er gespeeld in de Bartholomeuskerk van Beerta. Hier klinkt het orgel, dat in 1862 werd gebouwd door de orgelbouwer Petrus van Oeckelen.

‘BACH!’ is een ontmoeting tussen twee instrumenten waarvoor Bach’s composities van onschatbare waarde zijn: de cello en het orgel.

De beide instrumenten gaan met elkaar in dialoog. Ze vertellen samen een muzikaal verhaal, waarin de wereldlijke en geestelijke muziek van Johann Sebastian Bach naast elkaar klinkt.

Er worden orgelkoralen gespeeld in een bewerking voor cello en orgel, delen uit de sonates voor gamba en klavichord, delen uit de solosuites voor cello en preludes, fuga’s en een fantasia voor orgel solo. Uit het programma blijkt hoe veelzijdig de composities van Johann Sebastian Bach zijn en hoe dicht ze staan bij onze menselijke gevoelswereld.

Het project ‘BACH!’ is vanuit nieuwsgierigheid ontstaan. Simon en Judith zien er naar uit om de ontdekkingen die zij deden, met de luisteraars te delen!

- advertentie -

Datum: Zondag 15 oktober
Plaats: Bartholomeuskerk Beerta
Aanvangstijd: 16.00
Entree: 15,- (contant betalen)
Kaartverkoop: voor aanvang bij de kerk.

- advertentie - 

‘BACH!
De concertreeks ‘BACH! Een muzikale ontmoeting in zeven Groninger kerken’ wordt mede mogelijk gemaakt door: Het Prins Bernhard Cultuurfonds Groningen, Emmaplein Foundation, Stichting Beringer Hazewinkel, Stichting Fonds Eemsmond, SNS Fonds Middelstum en de Gemeenten Oldambt, Westerkwartier, Westerwolde, Eemsdelta en Stadskanaal.

De organisatie vindt plaats in samenwerking met de plaatselijk betrokkenen bij de kerken. Het volgende concert in de reeks wordt gespeeld op 19 november 2023 in de Dorpskerk van Garmerwolde.

Meer informatie: www.barrevoet.nl

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button