Algemeen

Duitse scholieren brengen bezoek aan Dollard College

Donderdag 12 oktober de Dag van de Duitse taal

- advertentie -

Winschoten – Een primeur vandaag, donderdag 12 oktober, op het Dollard College Campus Winschoten. Het is namelijk de Dag van de Duitse taal en in dit kader komt er een Duitse school op bezoek bij de vmbo-bovenbouw op de Campus. De Duitse en Nederlandse leerlingen (die Duits als vak volgen) doen deze dag verschillende activiteiten.

- advertentie -

Zo geven groepjes leerlingen hun collega klasgenoten uit Duitsland een rondleiding in de Duitse taal, vervolgens, zijn ze naar de keuken gegaan om te bakken, pretzels und flammkuchen. In de middag staat er in de sporthal een sportieve ontmoeting plaats, met bijvoorbeeld een escape-room.

HRS Saterland
De Duitse school waar de ontmoeting mee is geregeld is de HRS Saterland’, de ‘Grote Skoule fon’t Seelterlound’ en wordt financieel mede mogelijk gemaakt door de Interreg Deutschland-Nederland van de Europese Unie.

Onderwijzeres Katharina Hoffmann: “De dag van de Duitse taal is een landelijke actie en wordt georganiseerd door het Duitsland instituut in Amsterdam. De scholen in Nederland ontvangen van dit instituut allemaal attributen, als vlaggetjes, om de klassen er mee te versieren. Maar het Dollard college pakt dit jaar groot uit.”

“Wij hebben niet alleen de school versierd, maar ook de HRS Saterland uitgenodigd om een bezoek aan de Campus te brengen. Het is heel mooi om te zien dat de leerlingen die elkaar helemaal niet kennen, zo snel met elkaar zich verbonden voelen en ook direct plezier maken, of ze elkaar al jaren kennen.”

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button