Politiek

Tweede Kamerlid Derk Boswijk brengt bezoek aan het Veteranenhuis

- advertentie -

Winschoten – Dat vrede en veiligheid niet vanzelfsprekend zijn blijkt ook nu in de wereld maar eens weer. Reden voor Derk Boswijk, Tweede Kamerlid en Jalt de Haan, kandidaat Kamerlid (beiden van het CDA), om vandaag, maandag 16 oktober, een bezoek te brengen aan het Veteranenhuis dat onlangs aan de Blijhamsterstraat 11 is geopend.

- advertentie -

Derk Boswijk, die zelf lange tijd bij defensie heeft gediend en momenteel reserveofficier is, zet zich al geruime tijd in voor veteranenhuizen. Zo zorgde hij ervoor dat er structureel meer financiële middelen beschikbaar kwamen om deze open te houden.

Maximaal ingezet
“Vrede en veiligheid zijn niet vanzelfsprekend. Dat is de afgelopen tijd pijnlijk duidelijk geworden. Deze veteranen hebben zich maximaal ingezet voor onze samenleving. Wij hebben de plicht om naar hen om te zien. Veteranenhuizen zijn hier een essentieel onderdeel van”, zegt Derk Boswijk.

Jalt de Haan voegt toe: “Onze veteranen verdienen onze onvoorwaardelijke steun en erkenning voor hun dienstbaarheid aan ons land. Het is van groot belang dat we blijven investeren in ontmoetingsplekken als het Veteranenhuis in Winschoten. Het biedt een veilige en ondersteunende omgeving aan helden na hun diensttijd. In een fatsoenlijk land is het niet meer dan logisch dat we dit goed regelen”.

Ook de gewone burger is welkom
In het monumentale pand aan de Blijhamsterstraat kan iedereen op maandag, woensdag en vrijdag van 10:00 tot 15:00 uur voor koffie  en een goed gesprek binnenlopen . Initiatiefnemer en projectleider Michel Basten: “Wij zijn er niet alleen voor de veteranen, maar ook voor de geüniformeerden, de politie, maar ook heel simpel voor de gewone burger. Wij merken gewoon dat juist deze gewone burger het grootste deel van onze bezoekers zijn.”

“Wij zijn een officieel Veteranen Ontmoetingscentrum (VOC). Dit is een overkoepelende organisatie met regels waar je aan moet voldoen. De meeste veteranenhuizen worden pas naderhand toegelaten, maar wij zijn op voorhand al toegelaten. Naast de reguliere openingstijden, organiseren wij ook workshops, activiteiten binnen- en buitenshuis, zoals bijvoorbeeld een motorrit”, aldus Michel Basten.

 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button