Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Algemeen

Kledingbank Maxima in Winschoten heropend na forse waterlekkage

- advertentie -

Winschoten – Sinds vorige week is na een heftige waterlekkage begin deze zomer, weer geopend. De kledingbank Maxima, naast de Action, is hierdoor lang gesloten geweest. Een afvoerbuis was gesprongen, waardoor het pand helemaal onder water is komen te staan. De laminaatvloer is helemaal bol komen te staan en ook de kleding heeft toen waterschade opgelopen.

- advertentie -

Bedrijfsleidster Ine Kuperus: “Vanaf 2014 zitten wij al met deze vestiging in Winschoten en hebben al een grote kring opgebouwd met mensen die met grote regelmaat kleding komen uitzoeken en meenemen. Tot 130% van de minimum uitkering kan men hier gratis kleding uitzoeken, passen en gratis meenemen.”

Als nieuw
“De kleding was ook wat beschadigd, maar deze hebben wij laten drogen en gewassen, zodat het er weer als nieuw eruit ziet. Vorige week donderdag hebben wij gelukkig deze kledingbank weer opnieuw kunnen openen. Op zo’n dag als gisteren hebben wij 150 klanten gehad, dus wij kunnen zeggen dat men ons niet is vergeten. Gelukkig is er ook weer heel veel inbreng, dus wij kunnen voorlopig weer vooruit.”

“Het is net of wij niet dicht zijn geweest, iedereen is weer blij. Maar wij hebben nog wel een tekort aan winterjassen en schoenen voor kinderen. Door de gestegen prijzen is in het afgelopen jaar het aantal bezoekers van alle filialen van Kledingbank Maxima gestegen van 7.000 naar 8.000 en daarvan zijn bijna 3.000 kinderen.”

Niet rond kunnen komen
“Wij hebben zelfs hier gezinnen, waarvan de ouders beide een inkomen hebben, maar gewoon niet rond kunnen komen. En natuurlijk de bijstandsgerechtigden, asielzoekers en mensen met gewoon een minimaal inkomen.”

Natuurlijk wordt iedereen wel gecontroleerd. Mensen moeten hun identificatie kunnen aantonen en een uitkeringsspecificatie of bewindsvoering bewijs kunnen laten zien. Met 15 vrijwilligers wordt alle kleding gesorteerd, maar ze kunnen nog steeds vrijwilligers gebruiken. Vrijwilligers die zich willen aanmelden kunnen gewoon bij de Kledingbank binnenlopen en gelijk een kijkje komen nemen, hoe alles reilt en zeilt.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button