Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Cultuur

Zo verliep het eerste Oldambtster Oogstfeest

- advertentie -

Blauwestad – In De Wilgenborg in Blauwestad werd zaterdag het allereerste Oldambtster Oogstfeest gevierd. Ruim vijftig gasten genoten van een heerlijke driegangenlunch, bereid met producten van de Oldambtster bodem.

- advertentie -

Zo was er een venkelspritz als aperitief, een amuse van lisdodde en paddenstoelen en bestond het hoofdgerecht uit wildgrazend Galloway rund, rode zuurkool, emmertarwe en pompoen. Om maar iets te noemen.

Zaterdag werd stilgestaan bij de rijkdom aan producten uit de eigen omgeving en mogelijkheden die dit biedt. Het Oldambtster Oogstfeest maakt onderdeel uit van het programma Onze Grond van Gronings Vuur. Voor deze viering werd samengewerkt met onder meer Bakkerij de Eenvoud, Oogstwold en de Graanrepubliek.

Naast de heerlijke driegangen-lunch was er ruimte voor muziek, poëzie én uitleg over de producten. ,,Voedsel verbindt”, zei mede-initiator Gert Noordhoff, die de hoop uitsprak dat hiermee een nieuwe traditie is geboren.

Onderdeel van groter programma
Het Oldambtster Oogstfeest is het tweede onderdeel van het programma Onze Grond, waar ook de reeks muzikale verhalenavonden Tot op de Bodem deel van uitmaakt. Deze voorstelling is alleen nog te zien op 20 en 21 oktober. Kaarten zijn hier verkrijgbaar.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button