Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Algemeen

Kleuren van treinstation Winschoten teruggebracht naar begin vorige eeuw

- advertentie -

Winschoten – Het treinstation gaat helemaal terug in de tijd, qua kleur althans. Schilders zijn al druk in de weer om het gebouw uit 1868 in min of meer de originele kleuren te verven. Het is een bronsgroene kleur, afgewisseld met kleurnuances voor de kozijnen etc. Het witte stationsgebouw krijgt dus een heel andere kleursetting.

- advertentie -

Het gebouw is ontworpen door architect K.H. van Brederode en of het in de beginjaren ook deze groene kleur heeft gehad is bij de redactie niet bekend. Maar op zwart-wit foto’s van begin van de vorige eeuw is duidelijk te zien dat het gebouw in een donkere kleur staat afgebeeld. De NS heeft voor deze kleuren gekozen en ook andere stations in de regio zullen in hun originele kleur-stijl gaan veranderen. Het vorige project van deze schildersgroep was het station in Meppel. Dit is in de originele geel-bruine kleur teruggebracht.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button