Sport

Voetbalvereniging WVV 1896 voert zero-tolerancebeleid in voor drugs

- advertentie -

Winschoten –  WVV wil een gezond en veilig sportklimaat kunnen bieden voor alle betrokkenen bij de vereniging. Gebruik van drugs staat hier haaks op. Bovendien is drugsgebruik door wet- en regelgeving verboden. Ondanks dit verbod is het drugsgebruik een groot maatschappelijk probleem, ook in Oost-Groningen.

- advertentie -

“Gebruik en bezit van drugs zijn strijdig met de doelstellingen en principes van WVV. Wij hanteren een zero tolerance beleid en staan niet toe dat leden van onze vereniging en bezoekers op ons sportpark drugs gebruiken en/of drugs verhandelen.” schrijven ze in hun nieuwsbericht.

De club hanteert de volgende regels en voert vanaf nu ook een zero-tolerancebeleid, deze gelden voor zowel op het sportclub als voor de leden die buiten het sportterrein WVV kleding dragen. “De politie wordt overigens altijd ingeschakeld bij (vermoedens van) handel in drugs op of nabij het sportpark. Kenmerkende gegevens worden – indien bekend – dan gedeeld.” waarschuwt het bestuur.

Leden:
– Bij daadwerkelijk gebruik van of handel in drugs op ons sportpark volgt een schorsing van minimaal een jaar.
– Dit geldt ook voor situaties die buiten ons sportpark plaatsvinden waarbij leden in kleding van en namens WVV hun sport beoefenen.
– De KNVB wordt van de opgelegde sanctie op de hoogte gesteld.

Derden:
–  Wanneer een derde (bezoeker/vrijwilliger, geen lid) drugs op het sportpark gebruikt of verhandelt, wordt deze persoon direct verwijderd van het sportpark en de toegang tot het sportpark voor de duur minimaal een jaar ontzegd.
– Dit geldt ook voor situaties die buiten ons sportpark plaatsvinden waarbij een derde (vrijwilliger / geen lid) in kleding van en namens WVV optreedt.

 

- advertentie -

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button