Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Sport

Boksend opvoeden van start in Westerwolde in samenwerking met AB Sports Winschoten

- advertentie -

Westerwolde/ Winschoten – Op 31 oktober zijn de kinderen van verschillende basisschoen in Westerwolde Noord gestart met boksend opvoeden in samenwerking met fitnesscentrum AB Sports uit Winschoten, Huis voor de sport Groningen en de gemeente Westerwolde.

- advertentie -

Na aanleiding van de week tegen pesten is deze samenwerking tot stand gekomen. De aanmeldingen verliepen als een speer. Er wordt een reeds van 7 lessen aangeboden aan de leerlingen van groep 5 t/m 8 in Blijham. “We hebben er ontzettend veel zin in, we hopen op een mooi resultaat,” Aldus Wilma Hassinck gediplomeerde instructeur boksend opvoeden..

Weerbaarheid
Boksend opvoeden zet vooral in op het versterken van de sociaal-emotionele  weerbaarheid en leert kinderen hun gedrag te beïnvloeden. Doormiddel van leskaarten (hartslag percentages en emoties) worden er boks spellen gedaan vanuit de bokshouding wordt alles gedaan.

Linkerbeen voor rechterbeen achter, dekking hoog, gronden, adem in, adem uit en focus. Tijdens de reeds lessen werken de kinderen in een werkboek en krijgen ze thuisopdrachten mee. Bij de laatste les mogen de ouders ook aanwezig zijn. De kinderen leren zo hun lichaam kennen, weerbaarder worden, samenwerken, zelfvertrouwen, zelfbeheersing, je eigen kracht voelen en ervaren.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button