Cultuur

Shanty’s en orgelmuziek in zes Groninger kerken

- advertentie -

Winschoten – Organist Vincent Hensen-Oosterdijk en Shantygroep Amstrong’s Patent geven samen een bijzondere reeks concerten in zes Groningse kerken. In 2019 speelde Vincent samen met de shantygroep in de Nicolaikerk in Appingedam tijdens het Internationaal Folk & Seasongs festival Bie Daip. Dat smaakte naar meer bij zowel uitvoerenden als het publiek.

- advertentie -

De combinatie shanty’s en orgelmuziek, ook nog op de unieke Groningse kerkorgels, mag wel heel bijzonder genoemd worden. Shanty’s horen bij de ruige zee, drank en vrouwen. Bij kerkorgelmuziek komt de associatie boven van harde kerkbankjes, zondagse kleren en pepermuntjes.

’t Schip in
De serie concerten heeft als titel meegekregen ’t Schip in, refererend aan de schepen waarop de shanty’s werden gezongen en het deel van de kerk dat ‘schip’ wordt genoemd. Tijdens ieder concert is er een special guest uit de regio uitgenodigd. Het eerste concert vindt 19 november plaats in de Vennekerk in Winschoten. Hierbij treedt special guest Edwin de Vries ook op. De tussenliggende concerten worden gegeven op 10 december in Sappemeer, 21 januari in Zeerijp, 11 februari in Middelstum, 17 maart in ’t Zandt en de afsluiting is in April in Appingedam.

De tickets zijn online beschikbaar via www.ticketkantoor.nl/shop/biedaip

- advertentie -

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button