Weerbericht

Noorderlicht ook in Oldambt met blote oog te zien

- advertentie -

Oldambt – Liefhebber van het noorderlicht? Dan had je geluk afgelopen zondagavond. Je hoefde geen vliegticket te kopen om naar het noorden van Europa te reizen om dit weersverschijnsel te zien. Ook in onze regio was het lichtspektakel zondagavond met het blote oog kort te aanschouwen, om het beter te zien kon je een foto maken met bijvoorbeeld je telefoon met een lange sluitertijd.

- advertentie -

Op sociale mediakanalen worden massaal foto’s gedeeld van het noorderlicht. De gloed ontstaat doordat elektrisch geladen deeltjes van de zon met hoge snelheid tegen de atmosfeer botsten. Dat geeft roze en groene lichtverschijnselen. Dat het licht zo zuidelijk zichtbaar is, is vrij zeldzaam.

Ook mooie foto’s gemaakt? Mail deze naar redactie@oldambtnu.nl of plaats ze op social media met #OldambtNu.

Foto: OldambtNu.nl
Foto: OldambtNu.nl

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button