Economie

Driedaagse staking bij Henkel in Scheemda

- advertentie -

Scheemda – Medewerkers van Henkel Nederland Operations in Scheemda gaan vanaf vanavond 22.00 uur drie dagen staken. De vakbonden hadden dinsdag om 12.00 uur een ultimatum gesteld aan de werkgever, maar dat ultimatum werd niet gehaald. Dat meldt RTV Noord.

- advertentie -

‘Medewerkers willen hun koopkracht behouden’, zegt Tristan Westra, onderhandelaar van CNV Vakmensen. ‘Daar hoort wat de bonden betreft een loonsverhoging bij van 9 procent.’ Die verhoging moet met terugwerkende kracht ingaan om 1 juli 2023.

8 procent
Henkel wilde daar niet in meegaan. Het laatste bod van het bedrijf was 8 procent; 6 procent vanaf 1 juli en 2 procent vanaf 1 januari 2024. Met die ‘knip’ gingen de vakbonden niet akkoord. De staking begint om 22.00 uur, dan zal de nachtploeg niet op komen dagen. De medewerkers verzamelen zich woensdag voor de poort.

De vakbonden laten weten dat, ‘mocht het nodig zijn’, de staking volgende week verder gaat.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button