Algemeen

Inspectie haalt tientallen dieren uit ‘zeer ernstig vervuilde opvang’ in Oldambt

- advertentie -

Oldambt – De Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) heeft vorige week in overleg met de Rijksdienst RVO en in samenwerking met de politie in een dierenopvang in de gemeente Oldambt een grote hoeveelheid dieren, waaronder katten, honden en vogels, meegenomen. De dieren waren ondergebracht in een woning en een schuur op het erf, waar ze in dikke lagen van hun eigen uitwerpselen moesten verblijven.

- advertentie -

De schadelijke ammoniakdruk in de ruimtes was daardoor buitengewoon hoog. Eén kat heeft de ongezonde situatie niet overleefd en werd dood aangetroffen in de woning. De eigenares van de opvang moet alle kosten voor transport, opvang en (medische) verzorging van de dieren betalen. Ze krijgt daarnaast een procesverbaal, waarna het Openbaar Ministerie zich over de zaak buigt.

(lees verder onder de foto)

Foto: Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming

Uit de hand gelopen
In totaal zijn 35 vogels, 24 katten, 8 konijnen, 6 honden, een cavia en een chinchilla in bewaring genomen op het adres. De vrouw ving dieren op van mensen die er afstand van deden. Of ze de de bedoeling had om ze te herplaatsen of permanent onderdak te bieden, is niet helder. Ook de reden waarom de situatie zo uit de hand  liep, is nog onduidelijk. De vrouw wordt binnenkort uitgenodigd voor verhoor.

(lees verder onder de foto)

Foto: Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming

- advertentie -

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button