Op stap

In beeld: Wethouder Gert Engelkens ontvangt Sint in Jachthaven Midwolda

- advertentie -

Midwolda/Oostwold – Sinterklaas en zijn Pieten zorgen altijd voor veel spanning en sensatie tijdens hun jaarlijkse aankomst in Midwolda, maar dit jaar verliep de intocht in de haven van Midwolda niet zonder problemen. Terwijl de vele aanwezige kinderen vol verwachting stonden te wachten op de Pakjesboot, sloegen boeven toe en stalen ze het grote boek van Sinterklaas.

- advertentie -

Ze kwamen vervolgens met een grote speedboot de haven binnen varen. De aanwezige kinderen waren geschrokken en bezorgd over deze brutale diefstal. Maar ze werden gerustgesteld, de organisatie benadrukte dat de dieven niet zouden winnen en dat Sinterklaas met zijn Pieten er alles aan zouden doen om het grote boek terug te krijgen.

Niet veel later kwam Sinterklaas en zijn Pieten aan in de haven. Sint, met zijn staf in de hand en een glimlach van oor tot oor, stapte van de boot af waarna hij werd verwelkomt door wethouder Gert Engelkens. Na het in ontvangst nemen van tekeningen, besloot Sinterklaas om eerst naar Oostwold te gaan, naar café De Jacht.

Sinterklaas en zijn Pieten namen ruim de tijd om met alle kinderen te praten, hen gerust te stellen en hun cadeauwensen aan te horen. In de middag verplaatste het feest zich naar Midwolda, waar Boerderij Hermans Dijkstra het toneel was van een waar Sinterklaasfeest.

Gelukkig kwam aan het einde van de dag het goede nieuws het grote boek van Sinterklaas is terecht.

De intocht van Sinterklaas in Midwolda was weliswaar even onrustig door de diefstal van het grote boek, maar het eindigde gelukkig in een feestelijke en warme dag voor alle aanwezige kinderen georganiseerd door de organisatie van de intocht Sinterklaas Midwolda/Oostwold.

- advertentie -

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button