Gemeente

Gemeente: ‘Uitbreiding van alleenstaande jongeren bij COA Winschoten’

- advertentie -

Winschoten – Momenteel biedt Mr. D.U. Stikkerlaan in Winschoten noodopvang aan 180 vluchtelingen. 66 vluchtelingen hiervan zijn alleenstaande jongeren. Vanuit het COA heeft de gemeente Oldambt het verzoek gekregen om dit aantal te verhogen naar 90. Het totaal aantal vluchtelingen blijft wel 180. “Wij hebben hiermee ingestemd.” aldus de gemeente Oldambt.

- advertentie -

“We hebben dit besloten wegens de hoge druk op vluchtelingenopvang van buurgemeenten zoals Westerwolde. Daarnaast is onze locatie erg geschikt. Als regio hebben wij voorwaarden gesteld op het gebied van zorg, veiligheid en onderwijs.” benadrukken zij in een bericht.

“De eerste twee zijn geborgd. Het onderwijs via de Internationale Schakel Klas (ISK) loopt tegen zijn grenzen aan. Daarom heeft het COA toegezegd zelf onderwijs op de locatie te gaan aanbieden. De instroom zal stapsgewijs gebeuren. Als er een plek vrijkomt, kan een jongere instromen.” schrijven ze. “Zo wordt het maximumaantal van 180 niet overschreden.”

De gemeente meldt dat er vandaag bij omwonenden een gezamenlijke nieuwsbrief van COA en gemeente op de mat valt.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button