Incidenten

Wateroverlast in zwembad De Hardenberg

- advertentie -

Finsterwolde – De brandweer is de hele zaterdagmorgen druk geweest met het leegpompen van de kelder van sportcentrum De Hardenberg in Finsterwolde. Die was volgelopen met water nadat de dompelpomp het had begeven. Dat meldt RTV Noord.

- advertentie -

Die dompelpomp moet er voor zorgen dat het grondwater wordt weggepompt. ‘Want het is waarschijnlijk grondwater’, zegt bestuurslid technische zaken Bouwe Simens, ‘en ik denk dat het op een gegeven moment wel 70 à 80 centimeter hoog stond.’

Niet zonder gevaar
En dat was niet zonder gevaar, zegt Simens. ‘Het stond nog twee centimeter onder twee hydraulische pompen. Ik dacht: ik moet nou in actie komen, anders gaat het hier gigantisch mis. Elektronica met water is geen goede combinatie.’

(lees verder onder de foto)

Foto: Annet Vieregge/ OldambtNu.nl

Simens weet het wel zeker: die dompelpomp is aan z’n einde. ‘Die moet vervangen worden.’ Of daar geld voor is? ‘Zo’n klein dompelpompje moet nog wel lukken.’

Tegen 11 uur was het water door de opgetrommelde brandweer weer grotendeels weggepompt. ‘De brandweer zit hiernaast, we zijn buren, dus dat kwam goed uit.’ Het water dat er nu nog ligt moet met behulp van andere pompen worden weggehaald. ‘Daar zullen we snel iets voor moeten regelen.’ Wateroverlast in een zwembad, Simens moet er zelf om lachen. ‘Dat is wel een goeie, ja.’

- advertentie -

Zwembad gewoon open
Overigens is het zwembad zelf, een verdieping hoger, gewoon open. Simens: ‘Ik denk zelfs dat ze er daar helemaal niks van hebben meegekregen.’

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button