Regionaal nieuws

Webwinkel EasyToys winnaar Groninger Ondernemingsprijs

- advertentie -

Groningen – EasyToys is de winnaar van de Groninger Ondernemingsprijs 2023. Dat is donderdagavond bekend gemaakt in Martiniplaza in Groningen. Het was de 25e keer dat de prijs wordt uitgereikt. Gastspreker van de avond was cabaretier en programmamaker Arjen Lubach.

- advertentie -

De erotische webshop uit Veendam was nog in de race met twee andere online spelers: OnlineVeilingmeester.nl en Wovar, beide uit de stad Groningen.

Mensen het belangrijkste
De CEO van EasyToys ontving de prijs uit handen van de commissaris van de Koning René Paas. Eric Idema: “Deze prijs is een mooie verdienste voor het merk EasyToys en een compliment voor het hele team. Want het gaat hier niet alleen om het bedrijf, maar vooral om de mensen die dit bedrijf elke dag weer laten groeien en bloeien. De medewerkers zijn toch ons belangrijkste kapitaal.”

“Eerder dit jaar hebben we de jury op bezoek gehad en toen hebben we echt kunnen laten zien waar ons bedrijf voor staat”, vervolgt Idema. “We zijn niet zomaar een bedrijf dat seksspeeltjes verkoopt. EasyToys heeft als missie om taboes te doorbreken en het belang van seksuele gezondheid steeds weer op de kaart te zetten. Dat dragen we online uit, maar ook in de winkelstraat.” Na samenwerkingen met retailers als HEMA en Jumbo opent EasyToys deze maand ook nog zijn eerste fysieke winkel. Deze komt in het centrum van de stad Groningen.

Stimuleren & inspireren
Het doel van de Stichting Groninger Ondernemingsprijs is het stimuleren van de Groninger economie, door het zichtbaar maken van excellente en inspirerende bedrijven en het bieden van een relevant netwerk.

Voorzitter van de jury, gedeputeerde Henk van Emmens, toonde zich al eerder onder de indruk van de finalisten: “Het is mooi om te zien dat de mensen achter deze bedrijven – hoe groot en internationaal ze soms ook opereren – gewoon Groningers zijn gebleven.” Meer informatie over de uitreiking is hier te vinden: groningerondernemingsprijs.nl.

- advertentie -

Over EasyToys
In 2004 startte Eric Idema zijn onderneming vanuit een uitkeringssituatie. Hij zag dat er online veel interesse was in erotiek en seks en besloot daarop in te spelen. Op zijn zolder begon hij een webwinkel in erotische producten. Bijna 20 jaar later heeft het bedrijf uit Veendam ongeveer 300 medewerkers en verkoopt het onlineproducten aan klanten in meer dan 80 landen. De jury prees de maatschappelijke betrokkenheid en het gevoel voor humor van EasyToys.

- advertentie - 

EasyToys is onderdeel van EQOM Group, Europees marktleider op het gebied van erotische producten. Met meer dan 100.000 bezoekers per dag en een aanbod van meer dan 14.000 erotische artikelen is EasyToys.nl de grootste webshop van de Benelux. De erotiekgigant is bezig met een Europese uitrol en is inmiddels in zeven verschillende landen te vinden. Met een team van specialisten adviseert en informeert de webshop zijn klanten via het blog EasyToys Magazine en EasyToys TV. De missie luidt: een plezierig seksleven voor iedereen. Onder aanvoering van CEO Eric Idema wil EQOM Group een wereldspeler worden en de omzet uitbouwen naar 500 miljoen euro in 2025.

 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button