Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Economie

Stukadoor Daniël Oudman voor nieuw en oud stucwerk

- advertentie -

Winschoten  – Stukadoor Daniël Oudman, bekend van restauraties van oude panden en nieuw stukwerk, is al jaren actief in stukadoren. Wat maakt dit vak nou zo speciaal?

- advertentie -

In de restauratie wereld is Daniël Oudman stukadoor & restauratiewerken een gevestigde naam. Niet alleen voor panden in de provincie Groningen, maar door heel Nederland wordt Daniël gevraagd om te komen restaureren. Met een glinstering in de ogen vertelt hij: “wij hebben gewerkt aan het rietplafond in de slaapkamer van prinses Juliana op Paleis het Loo, hoe bijzonder is dat.” Maar elke restauratie, groot of klein, is voor hem een project dat hij met kennis en kunde en vooral passie voor het vak uitvoert.

(lees verder onder de foto)

Foto: OldambtNu.nl

Panden Oldambt
In Oldambt zijn veel oude huizen die worden opgeknapt, dankzij bewoners met liefde voor hun pand. Dit kost vaak best veel geld, maar Daniël kan bewoners helpen. “Er zijn subsidie potjes beschikbaar voor beeldbepalende of karakteristieke panden en rijksmonumenten. Wij kunnen helpen bij de aanvragen daarvan, zodat een restauratie toch uitgevoerd kan worden.” En inmiddels zijn er al veel pareltjes bewaard, maar volgens Daniël kunnen dat er nog veel meer worden.

(lees verder onder de foto)

Foto: OldambtNu.nl

Liefde voor Erfgoed
Vanuit het stukadoors vak komt Daniël in veel huizen. Hij heeft dan ook al heel wat wanden, plafonds en gevels mogen restaureren. “Vaak weten mensen niet eens wat voor moois ze in huis hebben. Of dat hun huis bijvoorbeeld veel details heeft, verstopt onder lagen stukwerk of verlaagde plafonds. Ik hou nou eenmaal van oude panden en dankzij de vele archieven, kun je informatie vinden. En van daaruit kun je dan te werk gaan om op de juiste manier te gaan herstellen of vervangen.”

(lees verder onder de foto)

Foto: OldambtNu.nl

Vakwerk
Het restaureren van stukwerk op bijvoorbeeld rietplafonds of (deels) kapotte ornamenten, is heel specialistisch vakwerk. “Wij hebben heel veel mallen en voorbeelden, waardoor wij reparaties en restauraties kunnen uitvoeren zodat het weer wordt zoals het is geweest.” En het mooie is, dat er nog steeds ook jonge mensen dit fijne vak willen leren. “We hebben twee jonge jongens in de leer, waarvan er één zelfs bij een landelijke stukadoors wedstrijd tweede is geworden.”

(lees verder onder de foto)

Foto: OldambtNu.nl

Nieuwe panden en oude technieken
Wie denkt dat er alleen maar restauraties worden uitgevoerd, die heeft het mis. Ook nieuw stukadoorswerk in huizen wordt veel gedaan. “We doen badkamers, woonkamers, keukens en gevels in bestaande huizen en bij nieuwbouw. En momenteel zien we steeds meer dat mensen duurzaam willen bouwen en verbouwen. Dan komen de oude stuk-technieken goed van pas. In een energiezuinig huis de muren van leem maken, is iets wat wij voor de klant kunnen realiseren.”

(lees verder onder de foto)

Foto: OldambtNu.nl

Persoonlijk advies en begeleiding
Een verbouwing of bouw is vaak een klus waar een bewoner toch wel tegen op ziet. Het onbekende, welke mogelijkheden en financiële tegemoetkomingen zijn er, zoveel zaken om aan te denken. Daniël Oudman is juist dan een geschikte partner. Een keer extra bij een (potentiële) klant langskomen om alles helder en duidelijk te krijgen, ook dat hoort bij een project.

Meer informatie is te vinden op de website www.danieloudman.nl.Daarnaast is Daniel Oudman ook te vinden op social media, waaronder op Facebook, Instagram, X en LinkedIn.

Heb je ook nieuws te delen vanuit jouw bedrijf/ onderneming? Mail naar zakelijk@oldambtnu.nl

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button