Op stap

Échte kerstboom keert terug naar binnenstad Winschoten

- advertentie -

Winschoten- Op het Israëlplein is maandagmiddag een grote echte Oldambtster kerstboom geplaatst. Familie Sloots aan de Vossenkamp in Winschoten heeft de oproep van de City Club Winschoten gelezen, met de vraag of iemand een grote boom bij huis heeft staan en die weg moet en welke gebruikt kan worden als mooie kerstboom op het Israëlplein.

- advertentie -

Samen met een vertegenwoordiger van Aapkes hoveniers zijn ze toen van de City Club gaan kijken. Het bleek een mooie boom van 15 meter hoog te zijn en dus uitermate geschikt. Maandagmorgen is hij omgezaagd en ter plekke wel iets ingekort omdat men er anders niet bij kon om verlichting in aan te brengen.

(lees verder onder de foto)

Foto: OldambtNu.nl

Vervolgens is de boom op een dieplader geladen en naar het Israëlplein gereden en geplaatst in een speciaal voor de kerstboom gemaakt gat tijdens de renovatie van het plein. De verlichting er in aangebracht en voilà daar stond hij dan.

Levensechte boom
Oudere Winschoters herinneren zich nog vast en zeker de jaren dat er aan het eind van het jaar ‘echte’ kerstbomen in hun woonplaats stonden. Die zorgden voor extra sfeer rond de kerstdagen. De afgelopen jaren stonden er alleen maar kunstbomen in het centrum.

Lees ook: City Club Winschoten wil levensechte kerstboom terug

- advertentie -

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button