Algemeen

Verder onderzoek en klusdag aan de Van Speykstraat

- advertentie -

Winschoten – “Onder andere via OldambtNu.nl kwamen er onlangs meldingen van vocht- en schimmelklachten aan de Van Speykstraat naar voren. Begin november is een team van Acantus bij alle woningen langs gegaan om met bewoners te spreken en een huisinspectie te doen,” aldus een mededeling van Acantus.

- advertentie -

Onderzoek
Nico Hulsebos, wijkconsulent bij Acantus: “Vooral in de benedenwoningen zien we bij een aantal woningen vocht- en schimmelproblemen. We hebben het bedrijf Thermophoto gevraagd hier verder onderzoek naar te doen. Daarnaast doen we een controle naar het buitenschilderwerk.”

Samen optrekken
Nico Hulsebos: “Nadat de uitkomsten van de onderzoeken binnen zijn, maken we een plan. Belangrijk is om samen op te trekken. Dat begint met het melden van een klacht. Dan kunnen wij in actie komen. Schimmelklachten ontstaan door vele oorzaken. Oplossingen kunnen technisch van aard zijn of over voorlichting over het belang van ventilatie en stoken. Samen kunnen we zorgen voor een zo goed mogelijk binnenklimaat.”

Klusdag
Donderdag 14 december organiseert Acantus een klusdag aan de Van Speykstraat. De hele dag zijn er meerdere servicemedewerkers van Acantus beschikbaar om kleine reparaties uit te voeren zoals kapotte lichtknopjes, deurklinken, stopcontacten etc.

 

- advertentie -

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button