Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Weerbericht

Droog en zacht weekend op komst

- advertentie -

Landelijk – Komend weekend verloopt droog en vrij zacht met maxima die uitkomen tussen 8 en 10 graden. Zaterdag blijft het grotendeels bewolkt, maar zondag breekt de zon iets vaker door.

- advertentie -

Zaterdag droog
Zaterdagochtend begint op veel plekken grijs door de aanwezigheid van laaghangende bewolking en mogelijk ook wat mist. Vooral in het zuiden en in de kustgebieden breekt de zon mogelijk even door, maar op veel plekken in het land zijn het wolken die het weerbeeld blijven domineren.

Neerslag van betekenis staat niet op het programma en met middagtemperaturen die oplopen naar 8 tot 10 graden blijft het vrij zacht voor de tijd van het jaar. Medio december zijn maxima van een graad of 6 gebruikelijk. De wind komt uit het zuidwesten en is meest matig van kracht.

Zondag meer ruimte voor de zon
Op de tweede weekenddag verandert er weinig vergeleken met zaterdag. De dag begint wederom vrij grijs, maar zeker niet koud. In de vroege ochtend ligt de temperatuur al rond een graad of 8. Regen staat niet op het programma en de maxima komen uiteindelijk uit rond een graad of 10. Er staat iets meer wind dan op zaterdag en de zon breekt vooral in de het zuiden en westen wat vaker door, maar op een zonovergoten zondag hoeven we niet te rekenen. Desondanks is het een mooie dag voor buitenactiviteiten!

Volgende week mogelijk onstuimig
Na het weekend nemen de neerslagkansen snel toe. Dagelijks trekken buien of regengebieden over het land. Dit kan vanaf dinsdag ook vaak gepaard gaan met veel wind en mogelijk komt het zelfs een keer tot een eerste officiële winterstorm.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button