Algemeen

FrieslandCampina-melkveehouders delen Chocomel uit in verzorgingshuizen

- advertentie -

Nieuwolda – Het is inmiddels een traditie geworden: voorafgaande aan de kerstperiode gaan melkveehouders van zuivelcoöperatie FrieslandCampina door heel Nederland op bezoek bij ouderen in verzorgingshuizen.

- advertentie -

Ook dit jaar trekken de melkveehouders er weer op uit. Vrijdag trakteren ze bijna 30.000 bewoners in 275 verzorgingshuizen op warme Chocomel met Campina-slagroom. In de gemeente Oldambt werd er Chocomel gebracht naar ’t Hamrik in Nieuwolda. Jonge boeren uit de omliggende dorpen boden de chocomel aan bij de bewoners.

(lees verder onder de foto)

Foto: ingezonden

Marjan van Vilsteren veehouder in Oostwold: “wat is het fantastisch om dit te mogen doen. En wat worden we goed ontvangen. Samen met drie toekomstige boeren Jordy Boer, Wesley Elfrink en Jurian van Vilsteren delen we de chocomel hier uit vandaag. Op de tractor naar het verzorgingstehuis, met een bus slagroom en een beker chocomel langs de deuren en de mensen op de groepen. Net een beetje extra aandacht kan veel ouderen goed doen in deze dagen. De blikken in de ogen vertelde voldoende. Zo mooi!!”

Van lokaal initiatief tot landelijke actie
Dit jaar is het de zesde keer dat leden-melkveehouders van FrieslandCampina door heel Nederland Chocomel uitdelen in verzorgingshuizen. De actie ontstond toen melkveehouder Edwin Sengers zeven jaar geleden een kerstdiner organiseerde voor eenzame ouderen op zijn boerderij in Wijchen. Ondanks het succes viel het Edwin op dat er een groep miste aan tafel; de ouderen die niet meer zo mobiel zijn. En dus kwam er een nieuw initiatief: boeren uit de regio gingen in de periode voor kerst op bezoek bij verzorgingshuizen.

(lees verder onder de foto)

Foto: ingezonden

Geënthousiasmeerd door de vele positieve reacties is het initiatief inmiddels uitgegroeid tot een landelijke activiteit waarbij melkveehouders van Zuid-Limburg tot Texel op pad gaan om ouderen een glimlach op het gezicht te bezorgen.

Foto: ingezonden

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button