Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Algemeen

Liefdevolle aandacht voor 20.000 ouderen rond Kerst

- advertentie -

Landelijk – ‘Ik wil u graag dit kerstpakketje geven’, zegt de 9-jarige Hidde zodra zijn buurvrouw verrast haar voordeur opendoet. Ze kunnen hun nieuwsgierigheid niet lang bedwingen en maken samen de doos open; de chocolaatjes moeten er direct aan geloven.

- advertentie -

Mevrouw Brugman is een van de ruim 20.000 ouderen die rond de feestdagen een kerstpakketje ontvangt. De pakketjes, zorgvuldig samengesteld en vol lekkernijen, worden op initiatief van de Riki Stichting door leerlingen van basisscholen en door vrijwilligers van Zonnebloemafdelingen bij ouderen door heel Nederland langsgebracht. Doel van deze jaarlijkse actie, die dit jaar voor de 17e keer gehouden wordt: betekenisvolle ontmoetingen en liefdevolle aandacht voor elkaar.

Leerlingen van basisscholen delen de pakketjes persoonlijk uit aan bewoners van nabijgelegen verzorgingscentra en aan ouderen in hun privé-omgeving. Vrijwilligers van de Zonnebloem brengen het pakketje thuis bij zelfstandig wonende ouderen. ‘Het persoonlijk langsbrengen van een kerstpakketje is een prachtig moment van liefdevolle, 1 op 1 aandacht’, aldus Ingrid Strating, directeur Riki Stichting. ‘Gezellige ontmoetingen met vrijwilligers, zorgmedewerkers en kinderen zorgen ervoor dat ouderen zich gezien, gehoord en verbonden voelen. Zo dragen alle betrokkenen bij aan een liefdevolle wereld.’

C.B.S Marnatha uit Winschoten en C.B.S. Annewieke uit Scheemda hebben meegedaan aan deze actie.

Aandacht voor gezinnen en ouderen die iets extra’s kunnen gebruiken
Naast de 20.000 kerstpakketjes, verdeelt de Riki Stichting deze maand ruim 5.000 kerstattenties (supermarkt-cadeaukaarten) onder gezinnen en ouderen die zij iets extra’s gunt in deze financieel moeilijke tijden. Ook geeft de stichting 600 fantastische LINDA.foundation pakketten aan gezinnen die dit goed kunnen gebruiken. De ontvangers zijn verbonden met basisscholen en andere partners waarmee de stichting samenwerkt.

Over de Riki Stichting
De Riki Stichting zet zich in voor een liefdevolle wereld. Jaarlijks organiseren zij vier acties waarbij betekenisvolle ontmoetingen en liefdevolle aandacht voor ouderen centraal staat. Deze acties vormen het hart van de Stichting en vinden plaats in de zomermaanden, herfstperiode en met Kerst en Pasen. De Stichting heeft hierbij in 55 wijkkernen door heel Nederland een structurele samenwerking met verzorgingshuizen, Zonnebloemafdelingen en basisscholen.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button