Gemeente

Gedenkplaquette onthuld ter ere van militair Henry Hoving in Winschoten

- advertentie -

Winschoten – Afgelopen maandag onthulde burgemeester Cora-Yfke Sikkema een nieuwe plaquette bij het monument aan het Zuiderveen in Winschoten, ter nagedachtenis aan militairen en veteranen. In een korte plechtigheid in familiekring werd een plaquette met de naam van Henry Hoving, een geliefd familielid en militair, aan het monument toegevoegd.

- advertentie -

Henry, geboren in Midwolda, werkte bij Defensie en overleed op 6 juli 2016 door een noodlottig ongeval tijdens een oefening bij een vredesmissie in Mali. Hij werd slechts 29 jaar. Het was een bijzonder en emotioneel moment voor de familie van Henry Hoving. De plaquette werd onthuld door Jennifer en Fayèn, de vrouw en dochter van Henry, samen met burgemeester Sikkema.

“Het is mooi dat Henry zijn naam is toegevoegd bij het monument. Ik vond het bijzonder de plaquette met zijn naam erop te mogen onthullen, samen met zijn Jennifer en Fayèn en in bijzijn van zijn familie en vrienden.” aldus Sikkema.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button