Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Sport

HCW wint eerste wedstrijd en geeft rode lantaarn over aan HVA

- advertentie -

Winschoten – Op 17 december vond de tweede speelronde in de subtopklasse noord-oost plaats. In de eerste speelronde hadden de heren van HCW nog twee keer verloren, waardoor ze als hekkensluiter deze speelronde in gingen.

- advertentie -

Deze speelronde vond plaats in Leek. De gecombineerde bar-dancing, bowlingcentrum en gymnastiekzaal, die wat ons betreft genomineerd mag worden om tot cultureel erfgoed te worden gepromoveerd, werd deze zondag omgetoverd tot hockey-walhalla. Niet alleen de heren-, maar ook de damescompetitieronde werd volledig in Leek afgewerkt.

Terwijl de frituurdampen van de avond ervoor nog in de gang hingen, speelde HCW haar eerste wedstrijd tegen Roden. De heren van Roden, ook wel bekend als de Jamaicaanse bobsleeërs, waren vorig seizoen nog tweede van Nederland voor tweede teams geworden.

Dit jaar spelen ze echter in de competitie voor eerste teams, en daarmee tegen HCW. HCW schoot fel uit de startblokken en creëerde kans op kans. Zoals in de eerste twee wedstrijden echter ook al het geval was, wilde de bal er niet in. De oude sportwet, als je hem zelf niet maakt dan maken zij hem wel, was ook hier weer van toepassing. Notabene uit de counter van een strafcorner voor HCW, wisten de geslepen Rodenaren de 1-0 te maken. Hierdoor moest HCW nog meer komen en kon Roden al counterend uitlopen tot een, al met al terechte, 5-0.

Hattem
Lang hadden de heren van HCW niet om deze deceptie te verwerken en het spel te evalueren, 10 minuten later stond de wedstrijd tegen Hattem op het programma. Vorig weekend werd daar in een bloedstollende wedstrijd 1-0 verloren, terwijl de heren van HCW in de slotfase kans op kans misten. Deze wedstrijd nam HCW direct het initiatief. Met zorgvuldig en geduldig opbouwen werd een strafcorner verdiend.

Martijn, ook wel de man met de hardste sleeppush uit de Veenkoloniën genoemd, ramde de bal in de kruising en bracht HCW op een 1-0 voorsprong. Ondanks goed spel, wist ook Hattem in de eerste helft een gaatje in de verdediging van HCW te vinden, waardoor de heren van HCW met een 1-1 stand aan de thee konden.

In de tweede helft ging HCW verder met waar het was gebleven. Er werden kansen gecreëerd, maar het was een corner waaruit wederom de rechter kruising gevonden werd. Met nog 10 minuten op de klok maakte Martijn zelfs zijn hattrick compleet uit een rebound. Hattem zette steeds meer aan, maar als ze al door het defensieve blok kwamen stond daar keer op keer keeper Isak.

5 minuten voor tijd maakte Hattem dan toch de aansluitingstreffer uit een strafcorner. Hattem ging nog meer forceren en wisselde zelfs de keeper voor een extra veldspeler. Op ervaring wist HCW de wedstrijd uit te spelen en sleepte daarmee de eerste overwinning van het seizoen binnen. Hierdoor geeft HCW de rode lantaarn over aan HVA uit Assen en kan met opgeheven hoofd aan de oliebollen.

Het volgende wedstrijdweekend is op 7 januari in Heerenveen. HVA en GHBS staan dan op het programma.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button