Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Algemeen

Thús komen en naar Noar Hoes gaan met de WINK-treinen van Arriva

- advertentie -

Groningen – Afgelopen donderdag onthulde Arriva de WINK-treinen Thús en Noar Hoes. In tegenstelling tot eerdere WINK-treinen zijn Thús en Noar Hoes ontworpen met hulp van inwoners van Fryslân en Groningen. De binnenkant van de treinen hebben hiermee een herkenbare lokale uitstraling.

- advertentie -

Inwoners uit beide provincies hebben foto’s ingezonden die te maken hadden met het gevoel van thuis of naar huis gaan. De foto’s zijn beoordeeld door een diverse jury, waaronder medewerkers van Arriva en vertegenwoordigers van Merk Fryslân en Marketing Groningen. De ingezonden foto’s zijn de basis van het ontwerp voor de bestickering van de toiletten in de trein. Wanneer je de trein binnenstapt ervaart de reiziger de trots en identiteit van de regio.

Gedichten
Tussen de foto’s prijkt in de Noar Hoes-trein een gedicht de Groninger stadsdichter Myron Hamming. In de Thús-trein is het gedicht van dichter Ingmar Heytze te lezen. Deze poëtische toevoeging geeft een extra gevoel van Thús komen en Noar Hoes gaan.

Onthulling laatste twee WINK-treinen
De trein Thús en de trein Noar Hoes zijn de laatste van de 18 nieuwe WINK-treinen, die met behulp van een namenwedstrijd, een unieke bestemmingsnaam hebben gekregen. Arriva heeft samen met partners alle treinen verbonden met bijzondere bestemmingen in Fryslân of Groningen.

Op reisvolverhalen.nl lees je alles over de 18 WINK-treinen met bijzondere bestemmingen als Westerwolde, Alvestêdetocht, Zwarte Haan, Oerol en Hongerige Wolf.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button