Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Algemeen

Locaties Kinderopvang Hummelstee Winschoten in nieuwe jaar weer open

- advertentie -

Winschoten – Alle drie locaties van Kinderopvang Hummelstee in Winschoten gaan vanaf dinsdag 2 januari weer open. Dat meldt Hummelstee in een persbericht. De verblijven waren sinds eind oktober op last van de gemeente gesloten. Dat meldt RTV Noord.

- advertentie -

Volgens gemeente Oldambt voldeden de locaties ‘al langere tijd’ niet aan de eisen. Een inspectie door de GGD was de laatste druppel om locaties Hummelstee, Het Vossenhol en Villa Kakelbont te sluiten. Ouders moesten op zoek naar een ander kinderdagverblijf of buitenschoolse opvang.

Met hulp van buitenaf heeft Hummelstee naar eigen zeggen orde op zaken gesteld. Het externe bureau Kris10 is ingehuurd om de kwaliteit van de opvang te verbeteren. Hummelstee heeft intussen groen licht gekregen om weer open te gaan.

Conclusies inspectie
De GGD noteerde in het inspectierapport meerdere gebreken bij Hummelstee. Zo beschikte niet iedereen over een geldige Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) en waren niet alle medewerkers voldoende bekend met het veiligheids- en gezondheidsbeleid. Ook werden achterhaalde protocollen gebruikt.

Volgens Hummelstee speelden de GGD en gemeente Oldambt een ‘proactieve rol’ waar ze ‘erkenning’ voor verdienen. ‘Kinderopvang gaat immers niet alleen om de kinderen, maar ook om naleving van wet- en regelgeving. Dit wordt nu gewaarborgd dankzij de juiste ondersteuning.’

Lees ook: Locaties Kinderopvang Hummelstee tijdelijk gesloten

 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button