Algemeen

Nederlanders massaal in de rij voor vuurwerk, chaos bij Duitse schappen

- advertentie -

DuitslandDe feestelijke stemming zit er al vroeg in op de grens tussen Nederland en Duitsland, nu de vuurwerkverkoop vandaag officieel is begonnen. Zowel in Nederland als Duitsland staan enthousiaste liefhebbers in de rij voor hun favoriete knal- en siervuurwerk.

- advertentie -

Vooral in Duitsland lijkt de populariteit van vuurwerk onverminderd groot te zijn, aangezien lange rijen zich al vroeg vormden bij de verkooppunten, waaronder supermarkten.

Net als in Nederland, stelt Duitsland strikte regels aan de verkoop van vuurwerk. De zwaarte van het vuurwerk moet aan bepaalde criteria voldoen om ervoor te zorgen dat het veilig gebruikt kan worden. Hierdoor kunnen liefhebbers in beide landen genieten van een spectaculaire oudejaarsavond, zonder al te grote risico’s.

(lees verder onder de foto)

Foto: Dave Leeuwerik/ OldambtNu.nl

Op de A7, de snelweg die Nederland en Duitsland met elkaar verbindt, is duidelijk te merken dat de vuurwerkkoorts is losgebarsten. Het is een komen en gaan van auto’s met Nederlandse kentekens, die richting Duitsland rijden om hun vuurwerkvoorraden in te slaan.

Nu de vuurwerkverkoop officieel is begonnen, kunnen vuurwerkliefhebbers zich verheugen op een knallend einde van het jaar. Laat de feestelijke stemming overheersen, maar vergeet nooit dat veiligheid altijd voorop staat. Een gelukkig en veilig nieuwjaar gewenst.

Lees meer: Regels voor het kopen van vuurwerk in Duitsland: dit moet je weten

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button