IncidentenVideo

Meerdere woningen en auto’s fors beschadigd door mogelijk zeer zwaar vuurwerk (video)

- advertentie -

Midwolda – 7 woningen en 4 auto’s zijn op oudjaarsnacht fors beschadigd geraakt. Dit gebeurde nadat er rond 01.15 uur in de Anna Maria Horalaan in Midwolda mogelijk zwaar illegaal vuurwerk ontplofte met een enorme explosie als gevolg. Volgens omwonenden is er een ton omgevallen met vuurwerk waarna het mis ging.

- advertentie -

Getuigen ter plaatse beschreven een enorme vuurbal en een oorverdovende knal die de hele straat opschrikte. “Het klonk als een bom,” zei een buurtbewoner. Kort na de explosie was er brand wat door brandweer Scheemda is geblust.

(lees verder onder de foto)

Foto: OldambtNu.nl

In de straat ligt veel rommel, waaronder dakpannen. Meerdere ramen van zeker 7 woningen zijn door de klap gesprongen. “Er heeft inderdaad een explosie plaatsgevonden.” zegt de woordvoerder van de politie. “Het gaat waarschijnlijk om zeer zwaar vuurwerk. Meerdere woningen en auto’s raakten beschadigd. We gaan onderzoek doen naar de explosie.”

Of de bewoners van de getroffen woningen thuis konden blijven of elders de nacht hebben doorgebracht is bij de woordvoerder van de politie niet bekend.

Lees ook: Ravage bij daglicht in Midwolda goed te zien

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button