Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Algemeen

Medewerkers waterschap maken pad naar Kiekkaaste weer begaanbaar

- advertentie -

Nieuwe Statenzijl – Medewerkers van waterschap Hunze en Aa’s hebben de afgelopen dagen hard gewerkt om het pad naar de vogelkijkhut De Kiekkaaste weer begaanbaar te maken. De winterstorm Pia, die eind december over het gebied raasde, heeft gezorgd voor een grote hoeveelheid riet die is opgestuwd.

- advertentie -

Zowel het sluizencomplex als de wandelbrug naar De Kiekkaaste waren bedekt met een dikke laag riet, waardoor het looppad volledig onzichtbaar was geworden. Dit zorgde voor problemen voor de bezoekers van De Kiekkaaste, die graag wilden genieten van het prachtige uitzicht op de vogels in het gebied.

Het opruimen van het riet was een flinke klus, maar de medewerkers van waterschap Hunze en Aa’s hebben met volle inzet gewerkt om het voetpad weer vrij te maken. Met machines en handmatige arbeid hebben ze het riet verwijderd en het pad weer begaanbaar gemaakt.

De Kiekkaaste
De Kiekkaaste is een belangrijke plek voor zowel lokale natuurliefhebbers als toeristen van buiten de regio. Deze vogelkijkhut, gelegen in het prachtige natuurgebied van De Dollard, biedt een unieke kans om zeldzame vogelsoorten te spotten. Door de ligging aan de rand van Nederland en Duitsland trekt het gebied vele trekvogels aan, vooral tijdens de wintermaanden.

Lees ook: De Kiekkaaste onbereikbaar door veel riet dat is opgestuwd tijdens storm

 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button