Incidenten

Vastgevroren eendjes op het ijs bevrijdt door brandweer

- advertentie -

Nieuwolda – Woensdagochtend werd de brandweer van Wagenborgen opgeroepen om de dierenambulance te assisteren bij een aantal eenden die niet meer van het ijs konden komen.

- advertentie -

Omdat het voor de brandweer te ver van de kant was werd het oppervlaktereddingsteam van Delfzijl ook opgeroepen. De zwemmers van de brandweer zijn het ijskoude water ingegaan en hebben door het ijs te breken de eenden de mogelijkheid gegeven om van het ijs te komen.

De dierenambulance heeft nog een tip: “Wie vermoed dat een dier vastgevroren is, doet er goed aan wat te eten naar het slachtoffer te gooien. Daar komen ze altijd op af. Je ziet dan meteen of ze nog kunnen bewegen of alleen hun nek uitrekken.”

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button