Op stap

‘Kuier & Keuvel’ gaat weer aan de wandel

- advertentie -

Oldambt – Wandelen is gezond en samen wandelen is gezellig! Onder de naam “Kuier & Keuvel” organiseert Sociaal Werk Oldambt elke week een wandeling. De meeste wandelingen zijn 4 á 5 kilometer en duren 60 tot 75 minuten. We wandelen in een rustig tempo zodat iedereen mee kan doen. Na afloop is er koffie of thee (mits verkrijgbaar). Iedereen is welkom, aanmelden is niet nodig en meedoen is gratis!

- advertentie -

Woensdag 7 februari om 13.00 uur vertrekt de wandeling bij de kerk aan de Hoofdweg 18 in Nieuw Beerta. Loes loopt met ons mee en deze wandeling heeft van Loes het thema Carnaval gekregen! Nieuwsgierig geworden; loop gezellig met ons mee!

Woensdag 14 februari om 13.30 uur start de wandeling vanaf de Esbörg, Esbörgstraat 16 in Scheemda. Gids Chris Kraster neemt ons mee op de historische wandeling door Scheemda en geeft uitleg onderweg. We komen o.a. langs de haven, middeleeuwse pastorie met kerkhof, verdwenen winkels en monumentale boerderijen.

Woensdag 21 februari om 13.00 uur zijn we te gast bij Museum Stoomgemaal, Oostereinde 4 in Winschoten. Dit stoomgemaal is in 1971 buiten werking gesteld en is de enige in de provincie Groningen die bewaard gebleven is. Bart Eefting vertelt over het stoomgemaal en we maken een wandeling in de omgeving van het Oostereinde.

Donderdag 29 februari om 11.00 uur start de wandeling in Nieuw Beerta bij de kerk aan de Hoofdweg 18. Op deze speciale en extra dag van ’t (schrikkel) jaar 2024 heeft Loes voor ons een heuse Rode Schrikkelloop georganiseerd! Dinsdag 5 maart om 10.00 uur start de wandeling vanaf de parkeerplaats van MFC De Hardenberg in Finsterwolde. O.l.v. Ruurd van der Meulen wandelen we naar de Groninger Genever Stokerij. Een ambachtelijke distilleerderij met eeuwenoude kennis en een eigen ontworpen Alambik ketel.

Vrijdag 15 maart om 13.00 uur vertrekt de wandeling bij de Theetuin Tusschenwegen aan de Blijhamsterweg 83 in Winschoten. Herman Offereins leidt ons door natuurgebied Tusschenwegen. Een natuurgebied en waterbergings[1]gebied aan de rand van Winschoten Zuid. Het terrein bestaat uit open water, plassen en moeraszones. Donderdag 21 maart om 13.00 uur start de wandeling o.l.v. Loes Krüger bij de kerk aan de Hoofdweg 18 in Nieuw Beerta. De astronomische lente is net één dag oud en vandaar dat het thema van deze wandeling “Lente” is.

- advertentie -

Maandag 25 maart om 10.00 uur verzamelen we bij Boerderijtuin aan de Hoofdstraat 24 in Beerta. De Boerderijtuin is een theeschenkerij en doet mee aan open tuin-dagen. Karien gaat ons voor op een wandeling naar de Beersterplas. Ontstaan als gevolg van zandwinning en een prachtige plas in het Oldambt!

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button