Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Incidenten

Brandweer Winschoten neemt na 18 jaar afscheid van hun hoogwerker

- advertentie -

Winschoten – De brandweer in Winschoten neemt met veel dankbaarheid afscheid van hun trouwe hoogwerker, die sinds 2006 dienst heeft gedaan. De Mercedes Benz met VEMA opbouw stond voorheen bekend onder de roepnummers 851 en later als 01-2950.

- advertentie -

Gedurende het jaar 2023 is de hoogwerker 31 keer ingezet, terwijl dit aantal in 2022 aanzienlijk hoger lag met 53 inzetten. De hoogwerker werd ingezet bij verschillende situaties, variërend van brandbestrijding tot het assisteren bij stormschade en het afhijsen van patiënten uit woningen in samenwerking met ambulancepersoneel.

Voor de brandweerpost Winschoten was dit de derde hoogwerker, en momenteel is hun vierde hoogwerker actief.

(lees verder onder de foto)

Foto: OldambtNu.nl (archief)

Het eerste redvoertuig van de brandweer, ook wel bekend als ‘Oome Dirk’, arriveerde in 1962 en ging met pensioen in 1984 en is momenteel eigendom van Stichting Oud Brandweermateriaal Winschoten(SOB). De Oome Dirk werd opgevolgd door de ladderwagen van Magirus Deutz, die tot 2006 dienst heeft gedaan. Nu is het de beurt aan de Volvo met Kenbri opbouw om paraat te staan voor de inzetten van de brandweer.

De brandweer van Winschoten kijkt met veel waardering terug op de dienstjaren van de hoogwerker en is blij met de ondersteuning die het voertuig heeft geboden bij talloze noodsituaties. Men is ervan overtuigd dat de nieuwe Volvo hoogwerker de brandweerpost Winschoten op dezelfde betrouwbare wijze zal bijstaan.

(lees verder onder de foto)

Foto: OldambtNu.nl (archief)

Ontvangst
Tijdens de open dag op 1 juli 2023 van Brandweer Winschoten werd de nieuwe hoogwerker al in ontvangst genomen. De hoogwerker werd eerst nog niet operationeel, omdat er onder andere nog veel op geoefend moest worden.

Lees ook: Brandweer Winschoten neemt nieuwe hoogwerker in ontvangst

 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button