Weerbericht

Droog weekend met zon, koude nachten

- advertentie -

Landelijk – Het wordt een rustig weekend met zonnige perioden en velden hoge bewolking. Zaterdag is het gemiddeld 7 graden en zondag wordt het wat zachter met 8 tot 11 graden van noord naar zuid. Zondag is iets meer bewolking aanwezig, maar het blijft droog. De nachten verlopen koud met temperaturen rond het vriespunt.

- advertentie -

Koude start, wel zonnig
Zaterdag start koud met temperaturen die tijdens de vroege ochtenduren rond het vriespunt liggen. Daarbij schijnt de zon flink. In de loop van de dag verschijnen wel sluierwolken, maar hier heeft de zon weinig last van. Het blijft droog en de temperatuur stijgt naar gemiddeld 7 graden bij een overwegend matige zuiden- tot zuidwestenwind. Het is hiermee minder zacht dan voorgaande dagen.

Zaterdagavond is het rustig en tijdens de nacht naar zondag koelt het bij weinig wind af naar waarden rond het vriespunt. Het is voorlopig de laatste koude nacht waarmee we te maken krijgen.

Meer bewolking en zachter
Zondag wordt ook een mooie januaridag met ruimte voor de zon, maar er zijn wel meer wolkenvelden aanwezig dan op zaterdag. Het blijft wel de hele dag droog. Het wordt 8 graden in het noorden tot 10 of 11 graden in het zuiden bij een matige wind uit het zuiden.

Na het weekend blijft het zacht met overdag 10 graden of zelfs meer en tijdens de nachten ligt het kwik ruim boven het vriespunt. Ter vergelijking: maxima rond 6 graden zijn gebruikelijk voor deze tijd van het jaar. Soms is nog ruimte voor de zon, maar over het algemeen zijn er vrij veel wolkenvelden aanwezig. Het blijft wel droog, pas in de loop van volgende week neemt de kans op regen toe.

- advertentie -

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button