Cultuur

PrO Winschoten laat zien wat zij in huis heeft

- advertentie -

WInschoten – Deze maand zijn de open dagen van het Dollard College. De afdelingen Pontis en de Campus gingen ons voor. Op woensdag 24 januari was PrO Winschoten aan de beurt. De meest praktische school in Oldambt opende haar deuren om te laten zien wat zij te bieden heeft.

- advertentie -

In de kantine waren gezellige kraampjes opgezet waar bezoekers informatie konden verkrijgen over zaken als leerlingbegeleiding en stages. Sociaal Werk Oldambt en stichting Leergeld waren ook aanwezig om te tonen wat zij kunnen betekenen voor jongeren in de regio.

In de theorielokalen waren lesmaterialen te zien, en er werden leuke activiteiten georganiseerd. Opvallend was de grote belangstelling voor de PrO-vmbo route, waar leerlingen in twee jaar toewerken naar het vmbo-bb. Leerkrachten stonden paraat om alle vragen te beantwoorden. Bij de praktijkvakken werden creatieve dingen gemaakt, zoals heerlijke puddingbroodjes en koeken bij HBR.

(lees verder onder de foto)

Foto: ingezonden

De technische vakken en de groenafdeling werkten samen; bezoekers konden een bakje maken met houten en metalen onderdelen, waarna er in de kas een leuk plantje werd geplaatst.

Bijna alle vakken en aspecten van de school werden belicht, van SVA, Verzorging en schoonmaak tot het werken met ICT in de praktijkvakken. De opkomst was dan ook goed. Meer dan 155 mensen wisten de vestiging voor Praktijkonderwijs en PrO-vmbo te vinden. De open dagen van de locaties Dollard College Woldendorp, Pekela en Bellingwolde vinden komende week plaats; ook deze zijn zeker een bezoekje waard!

- advertentie -

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button