Cultuur

Dagticket verkoop Grasnapolsky gestart

- advertentie -

Scheemda – De dagkaartverkoop van Festival Grasnapolsky, dat op 8, 9 en 10 maart plaatsvindt in Fabriek de Toekomst te Scheemda, is gestart. De dagindeling van het voltooide muziekprogramma voor 2024, is bekend, inclusief de laatste namen: HIIIT x SPACELAB, IKNOWNOA, Imaginarium, SUBFICTION

- advertentie -

Speciale festival opening door HIIIT X Spacelab
De innovatieve klankvirtuozen van HIIIT (voorheen Slagwerk Den Haag) en de kunstenaars van lichtcollectief Spacelab zullen dit jaar het festival in de oude strokartonfabriek op vrijdagavond openen met een speciale performance, waarin klanken, lichtkunst en de fabriek samenkomen. De fabriek zelf speelt niet alleen tijdens de opening, maar gedurende het gehele festival een bijzondere rol.

Het is meer dan een decor, De Toekomst vertelt een verhaal over Oost-Groningen, de plek waar we zijn en de grond waarop we als festival willen blijven en bouwen aan mooie projecten samen met artiesten, kunstenaars, makers en publiek. Dit alles gebeurt onder het thema ‘Grond Om Te Blijven’.

On Track Agency en De Nieuwe Lichting
Grond Om Te Blijven hebben ook de Rotterdamse upcoming acts die dankzij Popunie met De Nieuwe Lichting en On Track Agency naar Scheemda reizen om fabriek De Toekomst flink op z’n kop te zetten. Voorgaande jaren bracht On Track al artiesten als Brintex Collective, Froukje, het Gezelschap en veel meer. Dit jaar brengen ze IKNOWNOA, Imaginarium en SUBFICTION naar Scheemda. SUBFICTION is een mysterieuze dj en filmmaker die bekendstaat om zijn desoriënterende en angstaanjagende sets met invloeden van Aphex Twin en Squarepusher.

Vanuit hetzelfde creatieve nest komt IKNOWNOA, een Brabander van Cubaanse komaf die met zijn supersonische R&B-geluid een boodschap van eenheid en hoop uitdraagt, geïnspireerd door artiesten als Steve Lacy en The Weeknd. In het fantastische rijk van Imaginarium, de jazzformatie rondom Anton de Bruin, zweeft de muziek boven de fysieke wereld, doordrenkt met mist en afgestemd op een hogere frequentie. Hun geluid, verwant aan Sault en Ezra Collective, wordt tastbaar gemaakt door de eerste single ‘Airloop’, met een album in het vooruitzicht later dit jaar.

Dagindeling
De volledige line-up die Grasnapolsky tot nu toe bekend maakte:

Donderdag 7 maart (bungalowpark):
BOWL • Rob Feather • (…) Centraal

- advertentie - 

Vrijdag 8 maart:
Personal Trainer • Opening: HIIIT x SPACELAB • COLLIGNON • Donna Blue • Dressed Like Boys • Karlijn Hamer • Keenan Mundane • The Homesick • Velocity Made Good • Willemijn van de Walle

Zaterdag 9 maart:
Chibi Ichigo • Astronaut • Beraadgeslagen • Bobbi Lu (DBG) • Droom Dit • Flora Sophi • IKNOWNOA • Imaginarium • Leah Rye • Malu • Maria Iskariot • néomí • Rens, Jaïr & Ome Uncle • Rommy Gabay • Ruimtereis • SUBFICTION • TAXITAXI • Teddy’s Hit • VALS ALARM

Zondag 10 maart:
Morpheus • Andert Tysma • Ão • Cashmyra • Catherine Graindorge • Ferdous • Germaine Dunes • Hiqpy • Indigo Pastel • Noor • Sarah Julia • Vampire Boyfriend • Vudu Cru • Youniss

Kunstprogramma
Voor cultuurliefhebbers hebben we ook al drie bijzondere kunstvoorstellingen in petto. Op Internationale Vrouwendag, 8 maart, betovert Willemijn van de Walle met “GROND”, een aangrijpende voorstelling. Op 9 maart brengt Karlijn Hamer met “Kiss the earth, you scum” een krachtige mix van punkperformance en theater. Documentairemaker Tom Tieman duikt in de geschiedenis van het communisme in Groningen met zijn intrigerende verhaal over het 12 meter hoge standbeeld van Lenin in de provincie. Blijf op de hoogte voor meer namen in onze kunstprogrammering, waar we de unieke locatie, geschiedenis en toekomst omarmen met creatieve expressie, van literatuur en dans tot beeldende kunst en expedities. Erfgoed komt hier op een betekenisvolle wijze tot leven.

Bus vanuit Groningen
Speciaal voor Grasnapolsky bezoekers is er een pendelbusdienst opgezet die mensen binnen 30 minuten van Groningen stad naar het festival brengen. Tickets voor deze busdienst zijn verkrijgbaar via de website.

Festivaltickets
Dagtickets en passe-partouts zijn nu te koop via de website. Ook beschikbaar zijn de bungalow combi-pakketten aan in samenwerking met Landal de Bloemert. Je boekt je bungalow inclusief passe-partouts, bustickets, bedlinnen, toeristenbelasting, bungalowparkprogramma, Gras welkomstpakket én een nachtje extra.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button