Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Sport

Meike Veen wint dubbel goud bij de wereldbeker junioren in Japan

- advertentie -

Westerlee/ Japan – In aanloop naar het wereldkampioenschap schaatsen voor junioren heeft Meike Veen uit Westerlee haar spectaculaire sportvorm nogmaals bevestigd. Op de wereldbeker in Japan heeft ze maar liefst twee keer goud weten te veroveren.

- advertentie -

Op de individuele 1000 meter was Veen niet te stoppen. Met een indrukwekkende tijd van 1.18.35 liet ze haar concurrentie achter zich. De Poolse schaatsster Wiktoria Dabrowska kwam dicht in de buurt en was slechts vierhonderdste langzamer dan Veen.

Ook op de teamsprint wist Veen haar stempel te drukken. Samen met haar Nederlandse teamgenoten veroverde ze goud op dit onderdeel. Het drietal was bijna drie seconden sneller dan de nummer twee, Kazachstan.

Wereldbeker
De wereldbekerwedstrijden in Japan vormden de laatste competitie van het seizoen. Meike Veen heeft echter geen moment van rust gekend, want tijdens de eerste twee wereldbekerwedstrijden was ze al enorm succesvol met het behalen van maar liefst vijf medailles.

De focus van Veen verschuift nu naar het wereldkampioenschap, dat eveneens in Japan plaatsvindt.

Lees ook: Meike Veen wint verrassend alle NK junioren afstanden in Heerenveen

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button