Gemeente

Echtpaar Duin-Kaspers viert diamanten huwelijksjubileum

- advertentie -

Winschoten – Afgelopen zaterdag, 3 februari, vierde echtpaar Duin-Kaspers een bijzondere mijlpaal in hun leven: hun 60-jarig huwelijk. Burgemeester Cora-Yfke Sikkema ging bij het echtpaar op visite en bracht haar felicitaties over aan het gelukkige paar.

- advertentie -

Beiden zijn geboren en getogen in Bilthoven. Ze leerden elkaar kennen bij een EHBO-cursus, ze nodigde hem uit voor haar verjaardag en sindsdien zijn ze samen. Het voelde gewoon meteen goed en dat stralen ze samen nog steeds uit.

Na een succesvolle carrière van bijna 35 jaar in de slagerijbranche hebben meneer en mevrouw Duin besloten met pensioen te gaan en te verhuizen naar het rustige en ruime Winschoten. Het echtpaar kijkt met trots terug op hun tijd als ondernemers en deelt hun waardering voor hun gezin en kleinkinderen.

Eigen slagerij
In februari 1964 opende het stel hun eerste slagerij in Hilversum, slechts enkele weken na hun huwelijk op 3 februari voor de burgerlijke stand. Op 6 april werd hun huwelijk ingezegend in de H. Laurentiuskerk te Bilthoven. “Toen was het pas echt! Een prachtig feest! De 45 kinderen uit mijn klas waren ook allemaal aanwezig. Ze hadden erebogen met bloemen gemaakt, waar we onderdoor moesten lopen.” vertelt mevrouw Duin, die destijds juf was voor klas 1 van de lagere school (groep 3).

“We wilden graag zelfstandig worden en begonnen onze zoektocht naar een slagerij met een bijbehorend woonhuis”, vertelt meneer Duin. De slagerij werd een groot succes en na zes jaar verhuisden ze naar een grotere locatie in Hilversum. Gedurende deze jaren groeide hun gezin naar vier kinderen en uiteindelijk acht kleinkinderen.

Het succes van de slagerij stond buiten kijf, maar voor Jac. en Marian was het gezin altijd de grootste rijkdom. “Onze kleinkinderen doen studies die ver boven onze pet gaan, we zijn buitengewoon trots op hen allemaal”, zegt meneer Duin met een glimlach.

Op 15 september 1997 droegen Jac. en Marian Duin de slagerij over aan een nieuwe ondernemer en begonnen ze aan een nieuw hoofdstuk in hun leven. De rust en ruimte in Winschoten trok hen aan, en hun dochter Ursula was hun drijfveer om deze stap te zetten.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button