Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Economie

Vanavond: Wie wint de Ondernemersprijs Oost-Groningen?

- advertentie -

Winschoten – Op donderdagavond 8 februari vindt de zevende finale van de Ondernemersprijs Oost-Groningen plaats in de Klinker in Winschoten. De drie finalisten Ron Haans, Verbidak en Winteb uit Winschoten staan dan op het podium en strijden om de titel Ondernemersprijs Oost-Groningen 2024.

- advertentie -

Tijdens het avondvullende programma maakt de jury bekend wie de Ondernemersprijs Oost-Groningen wint. Wethouder Economie Erich Wünker van de gemeente Oldambt reikt de prijs en het bronzen beeldje ‘De gouden toekomst’ aan de gelukkige winnaar uit.

De prijs
De drie voor de ondernemersprijs genomineerde bedrijven ontvangen een op naam gestelde ingelijste oorkonde. Voor de beste ondernemer van Oost-Groningen is er bovendien een bronzen beeldje van kunstenares Erlinde Stephanus.

Deze trofee draagt de naam ‘De Gouden Toekomst’. Met de naam van voormalige strokartonfabriek ‘De Toekomst’ in Scheemda heeft deze trofee een duidelijke link naar het verleden. In de letterlijke betekenis werpt de prijs z’n blik ver vooruit. Zo markeert ‘De Gouden Toekomst’ een keerpunt in de Oost-Groninger geschiedenis. Met achter zich een eeuw van landbouw en industriële revolutie, en voor zich het nieuwe elan van ondernemen in de jongste watergemeente van Nederland.

Programma
Naast de prijsuitreiking staat het publiek een interactief en muzikaal programma te wachten met o.a. een optreden van Diederik Nomden, bekend van de Beatles tribute band The Analogues. Daarnaast gaat tech-expert Jarno Duursma met het publiek in gesprek over kunstmatige intelligentie (AI). De presentatie is in handen van Jan van der Meide.

Jarno Duursma
Jarno Duursma is een onafhankelijk technologie- expert, publicist, onderzoeker en spreker op het gebied van digitale technologie. Hij schreef vier boeken, onder andere over kunstmatige intelligentie, creatieve machines, deepfake technologie en blockchain. Jarno is veelvuldig te zien in dagbladen en landelijke media zoals EenVandaag, NOS, RTL4 en schrijft opinie-artikelen voor onder andere FD, NRC en Volkskrant.

Diederik Nomden
Diederik Nomden speelde in verschillende bands, maar hij is nu al bijna tien jaar actief als soloartiest. Onlangs bracht hij zijn derde album ‘Parrallel Universe’ uit. Met het luisteren van de muziek van Diederik voel je je weer even terug in de late jaren zestig, begin jaren zeventig.

 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button