Algemeen

Wervelende show voor jongvolwassen studenten in de Campus over schulden en het voorkomen ervan

- advertentie -

Winschoten – In het Noorderpoort Campus is woensdagmorgen een leuke maar vooral interessante voorstelling gepresenteerd met als titel ‘Banktalkshow’ als schulden- en preventiecampagne voor jongvolwassenen. Deze show is heel goed in elkaar gezet, zodat een saaie titel van ‘Banktalkshow’ heel goed is omgezet naar een klinkende theatrale voorstelling.

- advertentie -

Zes gemeenten in Oost-Groningen hebben de handen ineen geslagen in de campagne Oost-Groningen Geld Geletterd, waarin zij streven naar een financieel gezonde toekomst voor jongvolwassenen in deze regio. Deze talkshow omvatte een gesprek ‘op de bank’, waarin ervaringsdeskundigen en financiële experts aan het woord kwamen.

Niet gemakkelijk
Het is niet gemakkelijk om met anderen over geld te praten en zeker niet wanneer er schulden zijn ontstaan. Men denkt heel gemakkelijk, ‘dit regel ik volgende maand wel’, maar in de meeste gevallen lukt dit ook niet, zegt een medewerker van de Volkskredietbank. Wanneer iemand met een dergelijke vraag zit kan men altijd de VKB bellen. Deze situaties zijn tijdens de show uitgebeeld in grappige sketches.

Zes gemeenten
De Gemeentelijke Kredietbank (GKB), de Volkskredietbank Noord-Oost Groningen (VKB) en de Kredietbank Midden-Groningen werken nauw samen met de zes deelnemende gemeenten van de Regio Deal Oost-Groningen, om de boodschap van de campagne op brede schaal te verspreiden en het bereik te vergroten. De deelnemende gemeenten zijn: Midden-Groningen, Oldambt, Pekela, Stadskanaal, Veendam en Westerwolde.

Aan het eind van deze show kwam Tik Tok Tammo nog met een spetterend optreden, die Gronings- en Nederlandstalige liedjes vertolkte en de zo’n 100 studenten van de stoelen af kreeg om mee te dansen.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button