Sport

Organisatie RUN Winschoten maakt zich gereed voor de 48e editie

- advertentie -

Winschoten – Over 6,5 maand is het weer tijd voor de RUN Winschoten! Een evenement dat bij velen bekend is. Onlangs heeft de organisatie de eerste vergadering gehad en is vastberaden om de 48e editie op 13 en 14 september te laten plaatsvinden. De organisatie heeft de afgelopen jaren zware tijden gekend, zowel op financieel gebied als wat betreft het aantal vrijwilligers.

- advertentie -

Ondanks deze uitdagingen is de RUN, met uitzondering van de coronajaren, altijd doorgegaan. Het is de oudste Ultraloop van Nederland, met afstanden van 100 km, 50 km en een 10×10 estafettewedstrijd. Sinds 1976 wordt de wedstrijd op de tweede zaterdag van september gehouden. Ook kan er worden deelgenomen aan de LutjeRUN, FunRUN en WandelRUN.

Jaarlijks trekt de RUN duizenden toeschouwers. Vrijwilligers zijn onmisbaar en dat geldt ook voor de organisatie van de RUN, die bestaat uit 15 commissies. Als je geïnteresseerd bent in een vrijwilligersfunctie, kun je meer informatie vinden op de website van de RUN.

De inschrijvingen gaan in maart van start.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button